Anayasa Yazım Komisyonu - Son Dakika
Politika

Anayasa Yazım Komisyonu

Anayasa Yazım Komisyonu

Toplantıda, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve hürriyeti" başlıklı madde görüşüldü

17.09.2013 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Yazım Komisyonu, bugünkü toplantısını Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve hürriyeti (özgürlüğü)" başlıklı madde görüşüldü.

Alınan bilgiye göre, toplantıda AK Parti, CHP, MHP ve BDP, eğitim ve öğrenim hakkı ile ilgili konuda, önceki tavırlarından farklı bir duruş sergilemedi.

CHP, eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim dilinin Türkçe olmasını; anadili Türkçe olmayan öğrencilerin ise kendi dillerini öğrenme ve kullanmaları için devletin etkili tedbirler almasını istedi.

MHP, "Eğitim ve öğretim dili Türkçe'dir" önerisinin yanısıra, eğitim ve öğretimin devletin gözetim ve denetimi altında yapılmasını istedi.

BDP, anadilde eğitimin mutlaka olması gerektiğini, 'olmazsa olmaz' olduğunu savunarak, bununla ilgili Türkiye'nin de altına imza attığı uluslararası sözleşmelerden örnekler verdi. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Zeytinli Köyü'nde 49 yıl sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle açılan Özel Rum Okulu'nda 4 öğrenciyle eğitim öğretime başlandığını anımsatarak, "Kürtler, gayri müslim olsalardı anadillerinde eğitim göreceklerdi ama Müslüman oldukları için ana dillerinde eğitim görmüyorlar" dedi.

Komisyon, yarın "vatandaşlık" başlıklı maddeyi görüşerek müzakerelere devam edecek. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Anayasa Yazım Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement