Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Van ve Erciş'teki depremde afetzedelere yapılan yardımlarla arama kurtarma ekiplerinin kurtarma çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verildi.

12.11.2011 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Van ve Erciş'teki depremde afetzedelere yapılan yardımlarla arama kurtarma ekiplerinin kurtarma çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısının ikinci günü, Meclis Başkan Vekili Davut Erdem başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Erdem, gündem maddeleri görüşülmeden önce yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin, Van ve Erciş depremi ve daha önce meydana gelen afetlerde yaptığı çalışmalarla Türk halkının takdirini topladığını belirtti.

İlk etapta gönderilen acil ihtiyaçların ardından 54 araçlık konvoyla yiyecek yardımlarının da en kısa sürede bölgeye ulaştırıldığını dile getiren Erdem, Belediyenin İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin ise ilk andan itibaren çalışmalarda yer aldığını kaydetti.

Daha sonra, Meclis üyelerine, arama kurtarma ekiplerinin enkazda yaptıkları çalışmalardan oluşan kısa görüntüler izletildi.

Büyükşehir Belediyesinin bölgeye gönderdiği yardımları ve diğer çalışmaları koordine etmek üzere bölgede bulunan ekipte yer alan BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz da 12 Kasım 1999 Düzce depreminde, Düzce Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, 2 gün boyunca dünya ve Türkiye ile bağlantılarının neredeyse tamamen kesildiğini, yaşanan çaresizliği ve yapılan yardımların ne anlama geldiğini, depremi bizzat yaşayan biri olarak iyi bildiğini ifade etti.

Düzce'deki depreminde, tüm imkanlarıyla yardımlarına ilk koşanların başında Ankara Büyükşehir Belediyesinin geldiğini anlatan Kurnaz, şunları kaydetti:

"Yaşadığım depremden yarım saat sonra Belediye Başkanı olduğumu hatırladım. Gece saat 03.00, sabah olmuyor, her yan toz duman. Elektrik, telefon ve su yok. Düzce depreminde, hastanede çaresizliği yaşarken bir adam beni omzumdan tuttu.

'Başkanım, Başkanımın selamı var, buradayız, yardım çalışmalarına katılıyoruz' dedi. Çorbalar kaynamaya başladı. Boş boş etrafıma bakınırken bir taraftan da Başkanın kim olduğunu düşünüyordum. Daha sonra, içi ekmek dolu 125 araçlık konvoy ve ekipler enkaza girmeye başladı, benim hatırladığım bu. Bakın ben hiçbir siyasi ayrım yapmadan şunu söylüyorum, o gün Düzce'ye yardım için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararlara şükran duyuyorum. Bugün karşılaşsam o kararı alanların elini seve seve öperim."

Depremlerde ilk 48 saatte yaralılar ve sağ kalanların enkaz atından çıkarılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kurnaz, Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin, enkaz altından evlatlarını, kendi anne babasını, kardeşini kurtarır gibi canla başla çalıştığını, 4 kişiyi enkaz altından sağ çıkardığını, yardımların zamanında depremzedelere ulaştırılması için olağanüstü çaba sarf ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek Başkanlık yazıları okundu.

Başkanlık yazısı olarak gündeme gelen maddeyle, Dicle Üniversitesi öğrencilerinin hazırlayarak sahneye koyduğu Çanakkale Oratoryosu'nun, Çanakkale Zafer Haftası kapsamında Ankaralıların beğenisine sunulması ve bu amaçla Ankara'ya gelecek öğrencilerin her türlü konaklama ve ulaşım giderlerinin karşılanması oy birliğiyle karara bağlandı.

Ukrayna Ulusal Akademik Pavlo Virskiy Halk Dansları Topluluğunun Ankara'da konser vermesi de karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de görüşülerek komisyonlara havale edildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement