Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

13.10.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki terör saldırısı, Kocaeli, Zonguldak ve Bartın'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Kocaeli'de sivil toplum kuruluşlarının bazı üyeleri, Merkez Bankası önünde toplanma alanına gelenlerin çantalarını aradı. Kendi güvenliklerini sağlayacaklarını öne süren gruptakiler ile polis ekipleri arasında yolun açık kalması konusunda kısa süreli tartışma yaşandı.

Daha sonra grup üyeleri,  ellerindeki dövizlerle Sabri Yalım Parkı'na yürüdü.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bartın

Amasra ilçesindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haber-Sen Amasra Temsilcisi Adnan Soylu, yaptığı açıklamada, bütün vahşete, şiddete, katliamlara rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Katiller ve arkasındaki güçler bulunana dek susmayacaklarını ifade eden İpçi, "Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Acımız büyük, acımız derindir" dedi.

Farklı dillerde "barış" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, saldırının ardından olay yerinde çekilen ve alanda yere konulan fotoğrafların üzerine karanfil bıraktı.

Zonguldak

Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri,  attıkları sloganlarla saldırıyı kınadı.

Zonguldak Valiliği önüne kadar ellerindeki dövizlerle yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından dağıldı.

Adliye önünde toplanan avukatlar ise saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, yaptığı açıklamada, terör eylemini şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement