Ankara'nın 430 Bin Konuta İhtiyacı Var" - Son Dakika
Ekonomi

Ankara'nın 430 Bin Konuta İhtiyacı Var"

Ankara\'nın 430 Bin Konuta İhtiyacı Var"

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara’da 430 bin konut ihtiyacının olduğunu belirtti.

11.12.2014 12:32

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara'da 430 bin konut ihtiyacının olduğunu belirtti.

1974 yılında Ankara'da kurulan Sinpaş'ın 2014 yılı değerlendirmesinin, 2015 yılın beklentilerinin ve Ankara projelerinin tanıtımının yapıldığı basın toplantısında konuşan Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Ankara'da 430 bin konut ihtiyacının olduğunu belirtti.

Sinpaş'ın temellerinin 1974'te Ankara'da atıldığını, başkentin grubun doğduğu ve geliştiği şehir olduğunu anlatan Ahmet Çelik, Ankara'dan İstanbul'a, Bursa'dan Gaziantep ve Denizli'ye farklı coğrafyalarda, farklı zeminlerde üretim gerçekleştirdiklerini söyleyerek "Ankara projelerimiz, yeni etaplarımız ve yeni projelerimizle Ankara bizim için önemini koruyacak. Bizim Ankara'ya girdiğimiz 2011 yılı sonundan 2015 yılına kadar planlanan 430 bin konut ihtiyacı sürüyor. Ankara'nın merkezi Çankaya/Oran bölgesinde, hızla gelişen İncek'te ve yine Ankara'nın çok değerli bir bölgesi Gazi Osman Paşa'da yeni projelerle büyümeye devam edeceğiz. Ankara, sektörün genelinde de önemli bir gelişim gösteriyor. En son Ekim ayı verileriyle geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 25'i aşan bir artış var. Yine bu yıl Türkiye genelinde ilk 9 ayda yapı ruhsatı verilen bina sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.6 artarken, Ankara, İstanbul'un ardından en büyük payı aldı" dedi.

"2014 DURGUN BAŞLADI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONRASI HIZLANDI"

2014 yılının ilk çeyreğinin konut sektörü için durgun geçtiğini, seçimlerin ve çevre ülkelerde yaşanan gerginliklerin bunda etkili olduğunu belirterek özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası sektörün düşük performansını telafi ettiğini vurgulayarak Sinpaş'ın 2014 yılı hedeflerini onuncu ayda yakaladığını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ankara'nın 430 Bin Konuta İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement