Ankara Valiliği'nden "Direniş Çadırı" Kurulacak Gerekçesiyle Eylem Yasağı - Son Dakika
Güncel

Ankara Valiliği'nden "Direniş Çadırı" Kurulacak Gerekçesiyle Eylem Yasağı

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş Sendikasına üye işçiler yarın Özelleştirme Binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına Ankara Valiliği'nden "Direniş Çadırı" kurulacak gerekçesiyle yasak geldi.

09.04.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş Sendikasına üye işçiler yarın Özelleştirme Binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına Ankara Valiliği'nden "Direniş Çadırı" kurulacak gerekçesiyle yasak geldi.

Ankara Valiliği tarafından Türkiye Maden-İş Genel Başkanlığına gönderilen tebligatta, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde "Direniş Çadırı" adı altında kanuna aykırı olarak il dışından Ankara'ya çok sayıda siyasi parti, sendika, dernek ve platformların yanı sıra, çeşitli aşırı uç ideolojik görüşe mensup grupların ve öğrenci gruplarının katılabileceği gerekçesiyle Maden-İş ve Tes-İş Sendikası tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına izin çıkmadığı bildirildi.

-"TEKEL MÜCADELESİNE DÖNÜŞECEĞİNDEN KORKULUYOR"-

Muğla'da termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan işçilerin Ankara eylemi ikinci kez engellendi. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ANKA'ya yaptığı açıklamada, Yeniköy ve Kemerköy santralleri için son tekliflerin görüşüleceği 10 Nisan'da Ankara Özleştirme binası önünde açıklamaya yaparak bu yanlıştan dönülmesi konusunda iktidara mesaj vermek istediklerini belirtti. Girgin, tekel mücadelesine dönüşeceğinden "korkan" siyasi iktidarın elindeki tüm yetkileri kullanarak demokratik haklarının kullanılmasına engel olunduğunu söyledi. Muğla'da Yatağan'da bulunan otogarların sivil polisler tarafından işçilerin arandığını belirten Girgin, "Otogarlar didik arandı o da yetmedi, Yatağan termik santrallerin önünde gün boyu TOMA'lar gezdi. İşçi arkadaşlarımız otobüs biletini alarak bireysel olarak Ankara'ya gitti" dedi.

-"KİMLERE SÖZ VERDİLER BİLİNMEZ"-

Ankara Valisi tarafından, Özelleştirme binasının önü, Bayındır Sokak, Mithatpaşa Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Kurtuluş ve Kolej Kavşağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi çevresi ve Kızılay bölgesinde "her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü ile benzeri eylemlerin yasaklandığına" dair kendilerine tebligat gönderildiğini belirten Girgin, "AK Parti iktidarı işçiden korkuyor. İşçinin sokağa çıkmasından korkuyor. Bundan dolayı baskı ile, zulüm ile karşılık veriyor. Tekel mücadelesi AKP için kabus olduğu için, yeni kâbuslar yaşamak istemiyor. Bu insanlar hak aramaya gidiyor. Amacımız toplumsal anlamda kamuoyunda bu özelleştirme yanlışını tekrar gündeme getirmek ve hükümeti de özelleştirme sevdasından vazgeçirmek. Ama kimlere söz verdiler bilinmez. Son zamanlarda tepelerde de iş adamlarıyla yapılan görüşmelerden çıkardığımız sonuç, iktidara olan itaatlerinin karşılığında bu şirketler de ikram edilmek isteniyor demek ki" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Valiliği'nden 'Direniş Çadırı' Kurulacak Gerekçesiyle Eylem Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement