Ankara'ya Gidemeyince Muğla'ya Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Ankara'ya Gidemeyince Muğla'ya Yürüdüler

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilecek olması nedeni ile Yatağan’dan Ankara’ya gitmek üzere toplanan enerji ve maden işçileri, Yatağan Termik Santrali’nden Kavaklıdere Kavşağı’na kadar yürüdü.

24.01.2014 12:15

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirilecek olması nedeni ile Yatağan'dan Ankara'ya gitmek üzere toplanan enerji ve maden işçileri, Yatağan Termik Santrali'nden Kavaklıdere Kavşağı'na kadar yürüdü. Burada otobüslere binerek Ankara'ya geçmeyi planlayan işçilere polis engel olunca, plan değişti. Enerji ve maden işçileri Muğla'ya yürüdü.

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Ankara'ya gitmek üzere 35 otobüs ile yola çıkan enerji ve maden işçileri, yolun kesilmesinin ardından dün gece Muğla - Aydın Karayolu'nda 5 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Polis ve jandarma işçiler ve ailelerinin Ankara'ya gitmelerine izin vermedi. Ankara'ya gitmelerine izin verilmeyen işçiler, otobüslerden inerek Muğla istikametine yürüyüşe geçti. Yaklaşık 30 kilometre yolu yürüyerek sabah saat 07.30'da Muğla' ulaşan grup Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması yapan işçiler İçişleri Bakanı'nın talimatı ile emniyet tarafından yollarının kesilerek Ankara'ya gitmelerinin engellenmiş olmasını protesto ettiler ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nü kınadıklarını açıkladılar.

Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda işçiler adına açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, "Arkadaşlar, Türk-İş Genel Merkezimiz ile bakanlıklarımız arasında gece boyunca süren görüşmelerden maalesef bir sonuç alınamadı. Soma ve Zonguldak başta olmak üzere tüm işçi arkadaşlarımız bugün düzenleyeceğimiz eylem için Ankara'ya yola çıkarken, Yatağan işçileri olarak o kadar gözlerini korkutmuşuz ki, bizim ilçeden çıkışımıza izin vermediler. Eşlerimizi ve çocuklarımız otobüslerde 5 saat rehin aldılar. Muğla polisini bu tutumundan dolayı kınıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu ihaleler iptal edilinceye kadar mücadele etmek boynumuzun borcu olsun" diyen Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin; "Sanmasınlar ki bu şekilde mücadelemizden geri adım attıracaklar. Bugün Ankara'daki eylemimizi engellediler ama bizim için orada toplanan tüm emek dostlarına selam gönderiyoruz. Direnişimizi daha da büyüteceğiz ama bize bu yaptıklarının hesabını AKP hükümetinden soracağız arkadaşlar. Bu ihaleler iptal edilinceye kadar mücadele etmek boynumuzun borcu olsun. Şimdiye kadar meşru demokratik zeminde hakkımızı aradık. Ankara'ya giderken bile işyerlerimizi boş bırakmadık. Ancak bundan sonra hodri meydan diyoruz" dedi.

Emniyet yetkilileri ile bir süre pazarlık eden işçiler otobüslerin Muğla'ya gönderilmesi gerektiğini belirttiler. Yatağan'da polis gözetimi altında tutulan ve ruhsat ve anahtarları toplanan otobüsler daha sonra il merkezine gelerek enerji ve maden işçilerini alarak Milas ve Yatağan'a hareket ettiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'ya Gidemeyince Muğla'ya Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement