Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

AKEDAŞ'ın satışı için 2010 yılında da ihale yapılmış, ihaleyi 1 milyar 165 milyon dolarlık teklifle Park Holding kazanmıştı.

13.11.2012 14:57

Fotosuz

--- KUTU ---

İlk ihale 2010'da yapıldı

AKEDAŞ'ın satışı için 2010 yılında da ihale yapılmış, ihaleyi 1 milyar 165 milyon dolarlık teklifle Park Holding kazanmıştı. Ancak Park Holding, 10 milyon dolarlık teminatı yakarak 3 1 Mayıs 2011'de ihaleden çekilmişti. En iyi ikinci ve üçüncü teklifleri veren AKSA ile MMEKA ise ÖİB tarafından 'başka yerde dağıtım ihaleleri aldıkları' gerekçesiyle veto edilmişti. 1 milyar 128 milyon dolar ile dördüncü en iyi teklifi veren Enerjisa ve 1 milyar 100 milyon dolarla beşinci en iyi teklifi veren EMKAT'ın da teminatlarını yakarak çekilmesi üzerine ihale iptal edilmişti.

===

Opera'da 'Figaro'nun Düğünü'

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), kadın- erkek ilişkilerini ilginç şekilde işleyen 'Figaro'nun Düğünü' adlı operayı 17 Kasım'da sahneliyor. Rus rejisör Alexander Titel'in günümüze uyarlayarak daha eğlenceli hale getirdiği, ünlü besteci Mozart'ın bu komik operası, iki perde olarak sahneleniyor. Eser klasik sahnelerin dışında sanatçıların özel kostümlerle defile yaptığı ilginç sahnelerle de izleyiciyi içerisine çekmeyi başarıyor.

ANTDOB sanatçılarının olağanüstü performanslarıyla sahnelenen operada orkestrayı İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetiyor. Gecede Figaro'yu Umut Tarık Akça, Kont Almavia'yı Serhat Konukman, Kontes'i Nurdan K. Aydın canlandıracak. Aslı Ayan 'Susanna', Ebru Kaptan 'Cherubino', Medine Tuganova 'Marcelina' rolünde izleyici karşısına çıkacak. Eserde 'Bartolo' rolünde Engin Suna, 'Basilio'da Devrim Demirel, 'Don Curzio'da Metin Yakar, 'Barbarina'da Heyecan Gizem Ceylan, 'Antonio'da Taner Ölçen sanatseverlerle buluşacak.

SICAK KOMEDİ

İspanya'da geçen bu sıcak komedide seyirci Kont Almaviva, Kontes, Figaro ve Susanna'nın ve daha birçok karakterin birbirleriyle ilişkilerine tanık oluyor. Aşk, ihanet, sadakat, güç, elde etme duygusu, kadın ve erkek arasında sonu gelmez farklılıklar, heyecan ve insana dair ne varsa, bu operada keyifli bir şekilde ele alınıyor. Eser, 17 Kasım Cumartesi saat 16.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden fotolar

===

GSF'de cumhuriyet sergisi

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sergi Salonu'nda 'Geleneksel Cumhuriyet Sergisi', Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Kılıç ve GSF Dekanı Prof. Sadettin Sarı tarafından açıldı. 28 öğretim görevlisinin 41 eserinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Kılıç, "Güzel Sanatlar hocalarının birikimi ve sanatsal derinliğiyle bu sergiyi açıyoruz. Katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

GSF Dekanı Sadettin Sarı ise "Geleneksel Cumhuriyet Sergisi'nin 10'uncusuna katkı sağlayan tüm öğretim görevlilerimize teşekkür ediyoruz" dedi. Dekan Sarı, "Bu serginin 10 Kasım gününden sonra olması sergiye ayrı bir önem kazandırıyor. Birbirinden güzel eserlerin sunumu ve açılışı nedeniyle bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Şehit yakınlarının eylemi

ISPARTA'da Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Ankara'da özlük haklarını içeren taleplerinin yerine getirilmesi için açlık grevine başlama kararı alan şehit ailelerine ve gazilere destek verdi. Belediye İş Hanı önünde toplanan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ne üye gazi ve şehit yakınları özlük hakları taleplerinin yerine getirilmesi için Ankara'da açlık grevi başlatan ancak daha sonra bu eylemden vazgeçen şehit ailelerine destek verdi.

Dernek Başkanı Musa İrez, Isparta'da açlık grevine başlayan şehit yakını veya gazi olmadığını, Ankara'daki eylemcilere destek amaçlı toplandıklarını söyledi. Federasyonun bu eylemi desteklemediğini anımsatan İrez, "Biz açlık grevi gibi bir eylemi yapmayı istemedik. Savaşta olsak böyle bir eyleme başvurmazdık. Ama PKK terör örgütünün bazı talepleri, açlık grevi neticesinde Meclis'te yasalaşıyor. Anadilde savunma hakkı gibi taviz veriliyor" diye konuştu.

Bu tavizlerin giderek yaygınlaşacağını gördüklerini kaydeden İrez, "Madem hak böyle alınıyor. Biz de bu yönteme başvuralım dedik. Şimdiye kadar almadığımız hakları almak için böyle bir eyleme başlandı" dedi. Şehit aileleri ve gazilerin şu ana kadar istedikleri kanun ve tasarıların maalesef karşılıklı paslaşmalara geciktirildiğini kaydeden İrez, "Bu yüzden 'Artık yeter' diyor ve haklı taleplerimizin Meclis'ten geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi ve cezaevlerindeki açlık grevi yapanlara taviz verilmemesini isteyen İrez, diğer taleplerini şöyle sıraladı: "Vatana İhanet Yasası acilen çıkarılmalı. Şehit ve Gazi Bakanlığı kurulmalı, Şehit ailelerini birbirine düşüren feragat hakkı yeniden düzenlenmeli. Er ve erbaş şehit yakınlarına ve gazilere kendilerini geçindirebilecek maaş verilmeli. Güneydoğu'da yaralanan askerlerimize iş hakkı ve konut kredisi verilmeli."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Basın açıklamasında

===

MHP Muratpaşa'dan muhtarlara ziyaret

MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akçan'ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, TBMM'den geçen büyükşehir Yasası konuşuldu. MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Öztürk, yönetime yeni gelen Ahmet Akçan'a hayırlı olsun demek için ziyarete geldiklerini ifade etti. Ahmet Akçan ise Büyükşehir Yasası ile muhtarların diken üstünde olduğunu belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement