Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Üniversite Destekleme Vakfı'nın 40'ıncı yıl faaliyetleri kapsamında 'Antalya'da İletişim' konulu konferans düzenlendi.

23.05.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Türel ödülünü alırken

===

Antalya'da iletişim konferansı

ANTALYA Üniversite Destekleme Vakfı'nın 40'ıncı yıl faaliyetleri kapsamında 'Antalya'da İletişim' konulu konferans düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansın açılış konuşmasını yapan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Yıl boyunca sürecek 40'ıncı yıl etkinliklerinin ilkini gerçekleştiriyoruz. Vakfın 40'ıncı yılında 40 proje ile etkinlikler yıla damgasını vuracak. Bunun için de ayrıca vakıf yönetim kuruluna ve vakıf başkanına teşekkür ediyorum" dedi.

Konferansın ev sahipliğini yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık ise "İletişim Vakfı'nın 40'ıncı kuruluş etkinliklerine destek veren STK'lara teşekkür ediyorum. Vakfın 40'ıncı yılında alınan mesafelerin anlatılması açısından, Antalyalılar ve üniversite birlikteliğini geliştirmek açısından bu toplantıların önemine vurgu yapmak isterim" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konferansa katılanların, izleyicilerin fotoları

===

Minik Eda balkondan düştü

ANTALYA'da ikinci kattaki evlerinin balkonundan aşağı bakmak isterken düşen 2 yaşındaki Eda Nur Kılıç, ağır yaralanndı. Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi'nde 542 Sokak'taki evlerinde annesi Hanımşah Kılıç'ın yemek yaptığı sırada balkona çıkan Eda Nur Kılıç, sehpanın üzerinden aşağı bakmak isterken ikinci kattan düştü. Öze bir otomobille Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Eda Nur Kılıç, acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra yoğum bakım ünitesinde tedaviye alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kurumuş dereye uçtu: 5 yaralı

ANTALYA'da Aşağıkaraman Köprüsü'ne girmeden kontrolden çıkan ve kurumuş dereye uçan ticari araçtaki 5 kişi hafif yaralandı. Kaza saat 17.45 sıralarında meydana geldi. Sürücü Abdullah Ateş ile arkadaşları Mustafa Örs, Veli Keskin, Akın Boztepe, Abdülkadir Akbulut'un da bulunduğu 07 EOS 40 plakalı ticari araç, Aşağıkaraman Köprüsü'nün hemen girişinde kontrolden çıkarak, köprünün yan tarafından kurumuş dereye uçtu. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan 5 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Dereye uçan aracın fotosu

===

Öğrenciler sahil temizledi

ANTALYA Koleji Eko Tim öğrencileri, Konyaaltı eachpark'ın halkla açık alanında çevre temizliği yaptı. Konyaaltı sahilini temizleyen çevreci öğrenciler ile öğretmenleri, birlikte çalışmanın, grup ruhu oluşturmanın ve doğaya katkıda bulunmanın keyfini yaşadı. Kolejli öğrenciler, çöp toplarken karşılaştıkları sigara izmaritlerinin kendilerini çok fazla rahatsız ettiğini ifade etti.

Eko Tim, gerçekleştirdikleri çevre temizliği sonrası piknik yaparak günün yorgunluğunu attı. Öğrenciler, böyle güzel bir doğaya sahip oldukları ve Antalya'da yaşadıkları için çok şanslı olduklarını söyledi. Antalya Koleji Eko Okullar Koordinatörü Şükriye Sapmaz Tınay rehberliğinde doğada kolay yok olmayan atıkların toplamasına yardımcı olan öğrenciler, doğayı korumanın önemini bir kez daha vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sahil temizliğinden foto

===

Korkuteli'nde intihar

KORKUTELİ'nin Yeşilyayla Beldesi'nde kendisinden 2 gündür haber alınamayan 42 yaşındaki İbrahim Kençel'in cesedi bulundu. Yeşilyayla Beldesi Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda bekçilik yapan İbrahim Kençel'den geçen salı gününden beri haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi.

Ailesi ve yakınlarıyla birlikte arama yapan jandarma, İbrahim Kençel'in cesedini Taşköprü mevkisinde buldu. İple ağaca kendini asarak intihar ettiği belirlenen İbrahim Kençel'in cesedi incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Adem DURMAZ/KOKUTELİ, (DHA)

Foto: İbrahim Kençel'e ait opak- olay yeri

===

Şerit değiştirdi, kamyon çarptı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kamyonun arkadan çarptığı motosikletin sürücüsü yaralandı. Kaza, Antalya- Mersin Karayolu Gazipaşa Devlet Hastanesi Kavşağı'nda meydana geldi. Mersin istikametinden Antalya'ya seyir halindeki Mustafa K.'nın kullandığı 33 LV 881 plakalı kamyon, aynı yöne seyir halinde olan ve aniden şerit değiştiren Ahmet Koç yönetimindeki 07 UE 137 motosiklete çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle motosiklet devrilirken, sürücüsü yola savrularak ağır yaralandı. Motosiklet sürücüsü Ahmet Koç, çevredekiler tarafından sağlık görevlilerinin gelmesi beklenmeden özel bir araçla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ahmet Koç'un vücudunda çok sayıda kırık olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Olaydan sonra Mustafa K., gözaltına alındı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA;(DHA)

Foto: Kaza ve yaralıdan

===

Yabancı gelinlerden 'teşekkür' kahvaltısı

ALANYA Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir'in başkanlık yaptığı 'El Üstünde Kimin Eli Var' adlı sosyal platform üyeleri, geçen ay düzenlenen 'Dünya Anneleri Dostluk Gecesi'ne katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verdi. Harbour Restoran'da düzenlenen kahvaltıda biraraya gelen yabancı gelinler ve platform üyeleri, Alanya'da yaşayan yabancı gelinlerin kaynaşması amacıyla 10 Mayıs Cuma günü Banana Beach Hotel'de düzenlenen gecenin değerlendirmesini yaptı. Platform üyesi Hülya Eryılmaz, Julia Alaettinoğlu ve Paulina Müftüoğlu, kahvaltının ardından etkinliğe katkıda bulunanlara birer belge verdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplu halde foto

===

GÜNLÜ

Kepez'de kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'nın Kepez İlçesi'nde enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Cuma günü 08.00-12.30 ile 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Esentepe, Çamlıbel, Erenköy mahalleleri, Yavuz Selim ve Çankaya mahallelerinin bir kısmı elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kamu çalışanlarına bütçe semineri

KUMLUCA Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü tarafından, Kumluca, Finike ve Kemer ilçelerindeki kamu kuruluşlarında çalışan, bütçeden sorumlu personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kumluca Ziraat Odası Konferans Salonu'ndaki toplantıya, Kumluca Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Çoban, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan ile Kumluca, Kemer ve Finike ilçelerindeki kamu kuruluşlarının çalışanları katıldı.

SGK Antalya İl Müdürlüğü'nden Hüseyin Hashan ve Mahmut Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı eğitim programında, kamuda istihdam edilen sigortalıların aylık prim ve hizmet belgesinin düzenlenmesi, emekli keseneklerinin aktarımı, idari para cezaları ve tahakkukları, e-ödenek, Sağlık Hizmet Sunucuları tarafından elektronik ortamda düzenlenerek işverenlerin bildirimine sunulan iş göremezlik belgelerinin düzenlenmesi ile sağlık kurulu raporları konularında bilgiler verildi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Seminerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement