Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.FETHİYE'de küçük yaştaki çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verilmesi için yapılan 'Trafik Eğitim Parkı' hizmete açıldı.

27.03.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Asfaltlanan okul bahçesinin fotosu

===

Fethiye'ye trafik eğitim parkı

FETHİYE'de küçük yaştaki çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verilmesi için yapılan 'Trafik Eğitim Parkı' hizmete açıldı. Taşyaka Mahallesi Şehit Ali Büyükiskilip Caddesi 218 Sokak'taki parkın açılış törenine, Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çocuklara küçük yaşta trafik kurallarını uygulamalı öğretmeyi amaçlayan parkın 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğu kaydedildi. 4 bin 400 TL'ye mal olan parkta yılda yaklaşık 2 bin 800 öğrenciye uygulamalı eğitim verilecek. Eğitim parkında 7 elektrikli araç, 4 yaya geçidi, 1 üst geçit, 1 kontrollü, 1 kontrolsüz kavşak, 78 uyarı levhası ve bisiklet yolları bulunuyor. Polis gözetimindeki yapılacak eğitimlerde çocukların trafik kurallarını minyatürleştirilmiş şehir trafiği atmosferinde öğrenmesi sağlanacak.

'KENDİLERİNİ F-16 PİLOTU SANMASINLAR'

Belediye Başkanı Behçet Saatcı, parkta uygulamalı eğitim alan öğrencilerin büyüyüp direksiyon başına geçtiğinde trafik kurallarına çok daha saygılı olmalarını beklediğini söyledi. Gençlerin direksiyon başına geçtiklerinde kendilerini F-16 pilotu sanmaktan vazgeçmesi gerektiğini aktaran Saatcı, "Bu yatırım geleceğe yapılan bir yatırım" dedi.

Kaymakam Çalık da Fethiye'ye sıra dışı bir tesis kazandırıldığını belirterek, "Ne yazık ki trafik ülkemizde kanayan bir yara. Bu yaraya merhem sürecek bu tesisi açmak mutluluk verici. Sürücülerimizden ricam, araç kullanırken size yapılmasını istemediğiniz bir hareketi siz de başkasına yapmayın. Trafikte yapılan bir anlık hatanın ne yazık ki geri dönüşü yok" dedi. Konuşmaların ardından Trafik Eğitim Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Parkın açılış töreninden genel ve detay fotoğraflar

===

Dar gelirliye TOKİ müjdesi

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşın beklediği gün geldi. TOKİ'nin Antalya'da inşa ettiği

384 konutun satış duyurusu yapıldı. Şehrin göbeğindeki konutlar ayda 100 TL'ye vatandaşa satılacak.

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Antalya'nın Kepez İlçesi Gazi Mahallesi'nde inşa edilen 384 konutun satış duyurusu yapıldı. Antalya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) TOKİ işbirliğinde yürüttüğü 'Sosyal Konut Projesi'nden yararlanarak 1+1 konutlardan almak isteyen dar gelirli vatandaşlar 1-30 Nisan 2013 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Maliyet tutarları üzerinden 270 ay ayda 100 TL taksitle toplam 27 bin TL'ye satılacak konutlar için başvurular SYDV'ye yapılacak. Vatandaşların başvuruları; başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte şahsen yapmaları gerekecek.

BİR YIL İKAMET ŞARTI

Başvuru yapmak isteyenlerde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 21 yaş ve üzerinde olmak (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak), kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve SYDV'lerden yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet etmek, kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konut bulunmamak, TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamamış olmak şartları aranacak. Ayrıca, bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.

YÜZDE 10'U ÖZÜRLÜLERE

Vatandaşların başvuru için; nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah ilmuhaberi ve bütün aile bireylerinin TC Kimlik Numaralarını ibraz etmeleri gerekecek. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma hakkını kaybedecek. Satışa çıkarılan konutlardan yüzde 10'u özürlüler için ayrılacak. Başvuruda bulunmak isteyen özürlüler diğer belgelerin yanında 'özürlü kimlik kartının' fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu(en az yüzde 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edecek.

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİLECEK

Başvuruların yapılmasının ardından, SYDV İlçe Müdürlükleri tarafından hakkında 3294 sayılı kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından hak sahiplerini belirlemek üzere noter huzurunda kura çekilecek. Yeri ve saati TOKİ tarafından belirlenecek kura çekiminde asil hak sahiplerinin yanında yüzde 50 oranında da yedek liste belirlenecek. Edinilen bilgiye göre, kura çekiminin ardından hak sahipliğini elde etmiş olanlara TOKİ'nin belirleyeceği tarihte teslimat yapılacak. Vatandaşlar anahtar tesliminin ardından ilk 6 ay herhangi bir taksit ödemeden konutlarında ikamet etmeye başlayabilecek.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Satışa çıkarılan konutlardan genel.

===

PTT çalışanları iş bıraktı

ALANYA PTT çalışanları, özelleştirmeyi protesto amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. PTT Müdürlüğü kapısında yapılan eyleme yaklaşık 25 çalışan katılırken bazıları ise görevlerini yaptı. 173 yıllık geçmişe sahip PTT'nin 5 Mart 2013 tarihi itibarıyla meclise verilen kanun tasarısıyla Anonim Şirket (AŞ) yapılmak istenmesine tepki gösteren PTT çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde görüşülmeye başlanan PTT A.Ş. Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için PTT'de örgütlü sendika üyeleri iş bırakarak hizmet vermeyi durdurdu. Alanya'da eyleme 25 dolayında sendika üyesi destek verip iş bırakırken, bazı PTT çalışanları ile PTT Müdürü Mehmet Kandaz eyleme katılmayarak hizmet vermeyi sürdürdü.

Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in sözcüsü Mahmut Ayata, 5 Mart günü TBMM'ye sunulan yasa tasarısının bugün itibarıyla komisyonda görüşülmeye başlandığını belirterek "Hükümet bu yasa tasarısıyla, PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve güvencesiz istihdam etmeyi hedefliyor. PTT'nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim ediyor ve PTT emekçilerini ise köleleştiriyor" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Eylemcilerden foto

===

Kütüphane Haftası'nı kutladılar

ANTALYA Koleji İlkokul 3-F sınıfı öğrencileri, Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası'nı okul içinde düzenledikleri bir dizi etkinlikle kutladı. 28 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası'nda, Görsel Sanatlar dersinde hazırladıkları kitap afişlerini okul içinde sergileyen öğrenciler, günün anlam ve önemine bir kez daha dikkat çekti. Kolejli öğrenciler, hazırladıkları programla kitap okumanın öneminden bahsederek, kütüphanelerden yaralanmanın önemine değindi. Her öğrencinin farklı kitap türünü canlandırdığı kutlamada 3-F sınıfı öğrencileri, 'Dünyamız Kütüphane', 'Kitap', 'Kütüphane' ve 'Kütüphanelerden Geçer' adlı şiirler ile 'En İyi Arkadaşım', 'Kitap' ve 'Kitap Sevgisi' adlı şarkıları seslendirdi.

ANTALYA (DHA)

Foto: Öğrenciler toplu foto

===

Su parkında ikinci yangın

KAÇAK olduğu gerekçesiyle geçen aylarda Muratpaşa Belediyesi tarafından yıkılan ve kısa süre sonra da yangın çıkan Dedeman Aquapark'ın kaydırak bölümlerinde ikinci kez yangın çıktı. Bir kısmı yıkılan, kaydırak bölümlerinin de nakliyesinin yapılacağı su parkında saat 14.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle siyah dumanlar yükseldi. Kaydıraklar bölgesinde başlayan yangın kısa sürede ağaçlık alanda yayıldı. Parkta bulunan yeşil örtü ve palmiye ağaçları da alevlerden zarar görürken, Kaleiçi ve Muratpaşa çevre istasyonlardan gelen itfaiye ekiplerinin çabasıyla kısa sürede söndürüldü. Polis olayla ilgili inceleme başlatırken itfaiye ekipleri de yangının çıkış sebebi hakkında araştırma başlattı.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Olay yeri fotoları - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement