Antalya'da Gazilar Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Gazilar Günü Kutlandı

Antalya\'da Gazilar Günü Kutlandı

Antalya'da Gazilar Günü kutlandı GAZİLER Günü, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 13:08

Antalya'da Gazilar Günü kutlandı

GAZİLER Günü, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Baykan Vekili Bahattin Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, askerler, polisler ve gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir gazi yazdığı şiiri okudu. Daha sonra konuşan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, "Gaziler Günü, herhangi bir gün değildir. Bize gözyaşı dolu günler yaşatmak isteyenlere inat, Türk milletinin özü, şehit, gazilerimiz ile kazandığımız zaferler ve yazdığımız destanlar sonrası varlığımızın dünyaya ilanıdır" dedi.

Yeni nesile de çağrıda bulunan Zeynel Abidin Sezer, "Bu nesil eğer sevgi, barış, kardeşlik, demokrasi duygularıyla birlik ve beraberliği sağlayamazsa, savaşan Türkiye, taraflara cehennem olur. Savaşın nasıl biteceği önceden bilinmez. Bu savaşın kazananı da olmaz. Bizim çözemediğimizi, çocuklarımız hiç çözemez. Çevre ülkelerde görüldüğü gibi cehennemi bu dünyada yaşarız. Yapılması gereken, cenneti, cennet vatanımızda insanca yaşamak olmalı" diye konuştu.

Törenin ardından bazı gaziler yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Kıbrıs gazisi 62 yaşındaki Derviş Akçınar, ölümden döndüğünü ve bir arkadaşının da hayatını kurtardığını belirterek, " Vatan için yine gururla ölüme giderim. Diğer yandan, vallahi şartlarımız kısıtlı. Biz para için ölüme gitmedik. Ama burada bir dengesizlik var. Sosyal güvencesi olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayrılıyoruz. Sosyal güvencesi olanlar 540 TL, olmayan gaziler 1000 TL'ye yakın alıyor. Buradaki açığın giderilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Gazilar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement