Antalya-Isparta karayolundaki kaza - Bakan Eroğlu, yaralı Özen'i hastanede ziyaret etti - - Son Dakika
Güncel

Antalya-Isparta karayolundaki kaza - Bakan Eroğlu, yaralı Özen'i hastanede ziyaret etti -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya-Isparta karayolunda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili "Şoförün muhtemelen uyuduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

14.09.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya- Isparta karayolunda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili "Şoförün muhtemelen uyuduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören İsmail Özen'i odasında ziyaret ederek, kazayla ilgili bilgi aldı. Özen'in annesi Emine ve babası Mehmet'e geçmiş olsun dileklerinde bulunan Eroğlu, her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Eroğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece saat 01.00 sıralarında Afyonkarahisar'da Berberler Odası'nın iki otobüs halinde Antalya'ya bir günlük gezinti için yola çıktığını belirterek, otobüsün Keçiborlu'da mola verdikten sonra, Isparta Karacaören Barajı üzerinden Antalya'ya gelmek için hareket ettiğini bildirdi.

Karacaören civarında birdenbire otobüsün yan yatarak, takla atıp sürüklendiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu esnada yolcuların bir kısmı otobüsten dışarı fırlıyor. Maalesef 13 Afyonkarahisarlı berberimiz hayatını kaybetti. Çok büyük bir üzüntümüz var. 31 tane de yaralı vardı. Bir kısmı bugün taburcu oldu. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir yaralımız var. İsmail'in durumu şu anda iyi. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Bucak'ta 5 tane, Isparta Devlet Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 6 kişi var. Gerisi şu anda taburcu oldu. 12 kişi şu anda hastanede. Burdur valimizle görüştük, onların hayati durumlarında problem olmadığını söyledi."

-"Şoförün uyuduğunu tahmin ediyoruz"

Eroğlu, Burdur'un Bucak ilçesi ve Isparta'da bulunan yaralıları da ziyaret edeceğini dile getirerek, daha sonra yarınki Bakanlar Kurulu Toplantısına katılmak üzere Ankara'ya geçeceğini aktardı.

Yaşanan olayın gerçekten üzüntü verici bir hadise olduğunun altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Mutlaka şoförlerin dikkatli olması gerekiyor. (Şoförün) muhtemelen uyuduğunu tahmin ediyoruz. Birdenbire uyanıp karşısına büyük bir araç gelince, ani direksiyon hareketiyle otobüs yan yatmış. Yan yatmış şekilde epeyce sürüklenmiş. Tabi iki otobüsten bir tanesi kaza yapıyor. Burdur valimiz sabahın erken saatlerinde hadise yerine geldi. Afyonkarahisar valimiz, belediye başkanımız, Isparta valimiz hepsi seferber oldular. Yaralılar hemen hastanelere dağıtıldı. Hayatlarını kaybedenlerin bazıları bugün Afyonkarahisar'da defnedilecek. Allah, bir daha bu şekilde kaza, bela göstermesin."

Eroğlu, hayatlarını kaybeden 13 berbere Cenab-ı Allah'an rahmet niyaz ettiğini, ailelerine de sabır dilediğini vurgulayarak, trafikteki denetlemeleri daha da sıklaştırmak gerektiği kanaatinde olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili şu anda hem savcılık soruşturması, hem de idari soruşturmanın sürdüğünü dile getiren Eroğlu, Bucak'ta Burdur valisiyle bir araya gelince daha detaylı bilgi alacağını kaydetti.

Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından karayoluyla Burdur'un Bucak ilçesine hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya-Isparta karayolundaki kaza - Bakan Eroğlu, yaralı Özen'i hastanede ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement