Arap Milli Eğitim Bakanları Konferansı - Son Dakika
Güncel

Arap Milli Eğitim Bakanları Konferansı

Ürdün'ün başkenti Amman'da Arap Milli Eğitim Bakanları Konferansı düzenlendi.

12.05.2015 22:18

Ürdün'ün başkenti Amman'da Arap Milli Eğitim Bakanları Konferansı düzenlendi.

Arap Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü (ALESCO) tarafından organize edilen konferansa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Lübnan, Tunus, Cezayir, Suudi Arabistan, Sudan, Filistin, Katar, Irak, Umman, Kuveyt, Fas ve Ürdün'den milli eğitim bakanlıklarından yetkililer katıldı.

Konferansta konuşan ALESCO Başkanı Abdullah Hamad Meharib, Arap ülkelerine radikal grupların zarar verdiğini söyleyerek, "Her taşın altından çıkan bu radikal gruplar, hiçbir dinin kudsiyetine uyuşmayan cinayet ve kana sebebiyet veriyorlar" diye konuştu.

Eğitim eksikliğinin radikalizmi beslediğine dikkati çeken Meharib, "Bölgede radikal hareketlerin ortaya çıkması, eğitim, kültür ve bilimde boşlukların olduğunu gösteriyor" dedi.

Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Zenbiyat da konferansın 2017- 2022 yılları arasında Arap ülkelerinin eğitim, kültür ve bilim alanlarında uygulanması amaçlanan programının taslağını oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Arap Birliği'ne bağlı ve 1970 yılında kurulmuş kurum olan ALESCO'nun başkanlığını, 2013 yılından itibaren Kuveyt yürütüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Milli Eğitim Bakanları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement