Arı Yetiştiriciliği Büyükşehirle Hayat Buluyor - Son Dakika
Yerel

Arı Yetiştiriciliği Büyükşehirle Hayat Buluyor

Arı Yetiştiriciliği Büyükşehirle Hayat Buluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Kula’da 66 üreticiye 330 Ana Arı Dağıtımı gerçekleştirdi.

03.06.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Kula'da 66 üreticiye 330 Ana Arı Dağıtımı gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Kula ilçelerinde 66 üreticiye 330 Ana Arı törenle dağıtıldı. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ana arı dağıtım törenlerine, ilçelerdeki belediye başkanları, meclis üyeleri, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Kırsal Hizmetler Başkanlığı'ndan şube müdürleri, yetkililer ve Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinasyon şube müdürleri katıldı.

ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ CANLANIYOR

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arı dağıtılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, üreticiye yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda; üreticiye verilen ana arıların, kovanlara nasıl yerleştirileceği ve yerleştirildikten sonra da neler yapılması gerektiği paylaşıldı. Üreticilerden gelen soruları cevaplayan Karaca, çiftçilere dağıtılan Batı Ege Arısı olarak da bilinen ana arıların, 48 saate kadar kovanla buluşturulması gerektiğini belirtti. Karaca, Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinin Manisa'daki arı yetiştiriciliğine çok büyük katkısı olacağını belirtti.

ANA ARI DAĞITIMI DEVAM EDECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, ana arı dağıtımı ile ilgili bir açıklama yaparak, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları ile bal üreticilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Enstitüden ana arı geldikçe ve üreticilerimizin talepleri doğrultusunda üreticilerimize ulaştıracağız. Arıcılarımızın ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

TOSUN'DAN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Kula'daki Ana Arı Dağıtım törenine Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da katıldı. Tosun, Kula'daki arı yetiştiriciliğinin gelişmesinde Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinin büyük katkısı olacağını belirterek, üreticilerle tek tek ilgilendi. Kula'daki arı üreticileri ise ilçede verimin düşük olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti sayesinde verimin artacağını belirtti. Üreticiler, ana arı dağıtım sayısının da artırılmasını talep etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arı Yetiştiriciliği Büyükşehirle Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement