Arınç Tartışma Yaratan "Bir Kadın Olarak Sus" Sözlerini Savundu - Son Dakika
Politika

Arınç Tartışma Yaratan "Bir Kadın Olarak Sus" Sözlerini Savundu

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a "bir kadın olarak sus" sözleri tepki çeken Bülent Arınç, eleştirilere yanıt verirken CHP'li ve HDP'li kadın vekillerde Arınç'a tepki gösterdi.

29.07.2015 19:55  Güncelleme: 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü gündemle gerçekleştirdiği oturumda, HDP Milletvekili Osman Baydemir'e cevap vermek için yaptığı konuşmada kendisine tepki gösteren HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik kullandığı "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" sözleriyle ilgili açıklamlada bulundu. Arınç sözlerini, "Meclis disiplini gereği söylenmiş sözlerdir." diyerek savundu. CHP'li ve HDP'li kadın vekillerse Arınç'ın sözlerine yaptıkları basın açıklamalarıyla tepkilerini gösterdi.

HDP'Lİ AYDOĞAN'A "HANIMEFENDİ SUS, BİR KADIN OLARAK SUS"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 'terör gündemi'yle toplanan TBMM oturumunda HDP'li Nursel Aydoğan'a yönelik sözleri tartışma yarattı. Konuşması sırasında itirazda bulunan Aydoğan'a yönelik sert bir tonda "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" diyen Arınç, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, sözlerinin Meclis disiplini gereği söylenmiş ifadeler olduğunu savundu.

MECLİS DİSİPLİNİ GEREĞİ SÖYLEDİM

Başbakan Arınç, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiil müdahalede bulunmak tarzım değildir. Konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekili hanımefendiye 'Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus' demek Meclis disiplini gereği söylenmiş bir sözdür. HDP milletvekilleri şov yapıyor."

CHP'Lİ KADIN VEKİLLERDEN TEPKİ

Öte yandan Arınç'ın konuşmasına CHP'Lİ kadın milletvekillerinden de tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "CHP olarak cinsiyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı kadın haklarını ihlal eden bu sözleri şiddetle kınıyoruz. Parlamento çatısı altında böyle bir söz söylenmesi kabul edilemez. Kendisini özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

"TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLEMELİ"

CHP'li vekillerin ardından ise aynı konu üzerine HDP'li kadın milletvekilleri de basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, dünyanın her yerinde savaş kararlarını erkeklerin aldığını ama barışın savunucularının kadınlar olduğunu kaydetti ve ekledi: "Sayın Arınç, bu cinsiyetçi yaklaşımı bir kenara bırakmak durumdadır. Başta HDP'li kadınlar olmak üzere tüm kadınlardan özür dilemesini istiyoruz. Ataerkilin koca çınarı Arınç, kadınların konumunu hazmedemeyen bir görüntü vermiştir. Bu ikazı kadınlara yapıyor ama erkeklere yapamıyor."

ŞAFAK PAVEY'İ KINADI

Buldan, Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in tutumunu da eleştirdi ve kınadı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise 32 HDP'li kadın olarak Mecliste yer aldıklarını ifade etti. Arınç'ı yeni tanımadıklarını ve daha öncede hakaretler yaptığını dile getiren Aydoğan, kadınlara yönelik sözlerini hatırlattı.

"ŞAHSIMA YAPILMIŞ OLARAK ASLA DEĞERLENDİRMİYORUM"

Sözlerine devam eden Aydoğan; "Bu aslında bir zihniyetin, AKP zihniyetinin kadına bakışının dışa vurumudur" diyen Aydoğan, "Kınıyoruz kendisini. Şahsıma yapılmış olarak asla değerlendirmiyorum. Kendi milletvekilleri dahil olmak üzere tüm kadınlara yapılmış bir hakarettir. Kendisini özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Arınç başta olmak üzere AKP'lilerin kadınlar konusunda eğitimden geçmesi gerektiğini belirten Buldan, istemeleri halinde bu eğitimi kendilerinin verebileceğini kaydetti.

Arınç Tartışma Yaratan "Bir Kadın Olarak Sus" Sözlerini Savundu

Son Dakika Politika Arınç Tartışma Yaratan 'Bir Kadın Olarak Sus' Sözlerini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (145)

  • sutugart : ak parti kdıları ikinci sınıf olarak gõrúyor 50 61 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: BU ARINÇ HANGİ SIFATLA AKAPENİN ADINA KONUŞUYOR.KENDİSİ MV DE DEĞİL . . . 17 30 Yanıtla
  • sivaslı: ağzına sağlık 41 5 Yanıtla
  • babanmı Çanakkale yi aldı: bu ülkeyi beraber savaşarak almişsak eşitlik olacak yada sonu görünmeyen karanlik yere gidilecek 2 42 Yanıtla
  • İMAM HATİPLİ ASİ MÜDÜR: Sen ne hakla o kürsüde konuşuyorsun.Senin hiç bir sıfatın yok.Sen adam olsan 8 haziranda söz verdiğin konuşmayı yap. 14 29 Yanıtla
  • ERBAA: ARİNCİ SEVECEĞİM HİÇ AKLİMA GELMEZDİ...SOLCULAR GİBİ,CHP LİLER GİBİ HAİN SEVMEKTENSE...ARİNCİ SEVERİM... 38 5 Yanıtla
  • TC 66 Tek Türkiye: HAKLI Say'ın Arınç'a her Çekirge gibi her lafa hopluyor kültürsüz oldukları ordan belli.. Ama kendileri Konuşurken kimseye laflarını kestirmezler.. Kadın kadınlığını bilsin biz Kürt erkeklerine benzemeyiz 14 26 Yanıtla
  • Bursaspor: Eğitim verecek karı Bülent Arınç sana bi eğitim verirse ne kadar eğitimsiz olduğunu anlarsın zaten! Anlarsın ama anlamazliktan gelirsin sen varya sen ne kaşarsin 5 34 Yanıtla
  • Ampul patladı: Sırf başkan yaptırmadığı için partiye operasyon yapıyor bu kadar çıldırmışlar kimse demiyo sen napyosun ilerde anlarsınız bu kime yapılırsa yapılsın halk tayyibe ceza verdi zorlarına çok gitmiş bunlarda bu hırs varken daha çok kişinin canlarını yakar gözleri dönmüş bunların 32 6 Yanıtla
  • Bir Bilen Kara Kule: Bence, Sizin Valideniz de Bir Kadın ... 1 34 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement