Arpacık Köyünün Adı "Nif" Olarak Değiştirildi - Son Dakika
Yerel

Arpacık Köyünün Adı "Nif" Olarak Değiştirildi

Arpacık Köyünün Adı "Nif" Olarak Değiştirildi

Fethiye Belediye Meclisi haziran ayı meclis toplantısında kararlar oy birliği ile çıktı.

03.06.2014 14:10

Fethiye Belediye Meclisi haziran ayı meclis toplantısında kararlar oy birliği ile çıktı. Gündemdeki 12 maddenin görüşüldüğü toplantıda Arpacık mahallesinin adı "Nif"olarak değiştirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın başkanlığında yapılan toplantıda Mete Karacadağ'ın Belediye Başkan Yardımcılığına Şahin Konuk'un Fen İşleri Müdürlüğüne atanmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Yat turizminin merkezi olan Göcek Mahallesine sağlık ocağı hizmetlerinin mesai saati içersinde bitmesi nedeniyle Göcek Halkına ve Turistlere saat 17.00 ile 24.00 saatleri arasında sağlık hizmeti vermeleri amacıyla bir hemşire ve 2 sağlık memuru alınması oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda pazaryeri mahallesi sınırları içersinde bazı adaların cephe aldığı yollara verilmesi planlanan isimlerin de görüşüldüğü toplantıda Karagözler mahallesinde Osman Ünal, Mehmet Ercan Kendigelen, Mustafa ve Raşit Aybi, Arpacık Mahallesi Şerafettin Yenigün, Ramazan Ekiz, Mehmet Eker, Recep Türkmen, Sami Nazlı, Yüksel Şahin, Bayram Çomar, Yaşar Arıkan, Ramazan Söğüt, İsa Avcı, İncirköy Mahallesinde Rasık Sönmez, Murat Olgun, Bilal Sönmez, Nevzat Karpuz, Rasih Sönmez ve Ekrem Orhon, Ölüdeniz Mahallesinde Ziya Tümen, Günay Savaşcı, Osman Kaya, Zait Taşar, Erdoğan Gürol ve Ali Kaya'nın kadostra bilirkişisi olarak muhtarlıkların bildirdiği kişilerin görev yapmaları oy birliği ile kabul edildi. Fethiye'nin Tuzla Mahallesi 2. etab uygulama imar planı kapsamında 563 nolu sokağa cephe alan parsellerde imar kanunu planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin 32. maddesinin uygulanması Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Belediye ilgililerinin verdiği bilgilerin ardından imar komisyonuna gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bun göre Fethiye Esnaf Hastanesi, çevresindeki alanlarda bulunan binaların alt katları ticari alan içine alınıyor.

ARPACIK MAHALLESİ "NİF" OLDU

Fethiye'nin Arpacık Mahalle Muhtarı Ferhat Uysal ile köylülerin Arpacık isminin "NİF" olarak değiştirilmesi ile ilgili verdiği çok sayıda imzalı dilekçede belediye meclisinde görüşüldü. Bin 700 nüfuslu 800 haneli, 862 metre rakımlı Muğla'ya 175, Fethiye'ye 33 Kilometre mesafedeki Arpacık Mahallesinin yaklaşık 50 yıl önce "Arpacık" olarak değiştirilen ismi belediye meclisinde oy birliği ile Nif Mahallesi olarak değiştirildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Arpacık Mahalle Muhtarına teşekkür ederek "Köylüler yıllar önceki ismi olan Nif ismini istiyorlardı. Eşen'i Kestep olarak biliyoruz. Arapacık'ı Nif olarak biliyorduk. Nif olarak değiştirilmesi isteğini ben olumlu buluyorum" dedi. Ak Parti, DP, ve CHP'li grup sözcüleri de onaylayınca Arpacık Mahallesinin ismi Nif olarak değiştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arpacık Köyünün Adı 'Nif' Olarak Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement