Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Maalesef bugün ilimizde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle daha önce açıklamış olduğumuz, kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızla ilgili olarak, bir vatandaşımızı daha sonra sağlık ekiplerimiz hayata döndürmeyi başardı.

24.08.2015 21:59

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Maalesef bugün ilimizde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle daha önce açıklamış olduğumuz, kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızla ilgili olarak, bir vatandaşımızı daha sonra sağlık ekiplerimiz hayata döndürmeyi başardı. Şu ana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili olarak, "Maalesef bugün ilimizde yaşanan sel ve heyelan nedeniyle daha önce açıklamış olduğumuz kaybetmiş olduğumuz vatandaşlarımızla ilgili olarak bir vatandaşımızı daha sonra sağlık ekiplerimiz hayata döndürmeyi başardı. Şu ana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Cirit, kayıp olan çocuğu arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, derede dalış ekiplerinin çalışmalarında da maalesef çocuğa ulaşmadıklarını belirtti.

Vali Cirit, Kuledibi Mahallesi'ndeki bir vatandaşa da AFAD ekiplerinin ulaşmak üzere olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Konuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız arayarak hem bilgi aldılar hem de görevli ve yetkili olan kurumları talim adlandırarak bir an önce burada çalışma yürütülmesi talimatını da vermiş oldular. Aynı zamanda vatandaşlarımıza hem geçmiş olsun dileklerini hem de taziyelerini ilettiler."

"Bazı köylerimize ulaşamıyoruz"

Hopa- Borçka arasındaki çeşitli heyelanlı bölgede daha önce kapalı olarak iletilen çeşitli heyelanlı bölgelerin iş makineleriyle açıldığını vurgulayan Cirit, şöyle devam etti:

"Buraları kontrollü olarak ara ara trafiğe açmış bulunmaktayız. Umuyorum ki sabaha kadar yaptığımız çalışmalarla şayet yeni bir heyelan durumu yaşanmaz ise buradaki çalışmalarımızı tamamlamış oluruz. Maalesef bazı köylerimize ulaşamama söz konusudur. Özellikle Sugören Papilat mevki ile Çamlıköy ve Hendek köylerindeki vatandaşlarımıza da ulaşma çalışmalarımız devam etmektedir. Fakat can güvenliğini tehlikeye atacak bir durum şu an için tarafımıza iletilmemiştir. Hopa'da şu ana kadar düşen yağış miktarı son dönemin rekor yağış miktarıdır. Toplamda metrekareye 261 kilogramlık yağış düştü. Gece yarısından itibaren ise hava şartlarının biraz daha normale dönmesini arzu etmekteyiz."

Cirit, Hopa ve Arhavi ilçelerine yarına kadar elektrik verme şanslarının olmadığını vurgulayarak, "Bölgede 2 ana nakil hattı devrildi. Görevliler çalışmalarını devam ettirmektedirler. Kemalpaşa beldemize ise yaklaşık 1 saat önce elektrik vermeyi başardık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement