Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde afetten zarar gören vatandaşlara yaklaşık 2 milyon liraya yakın kaynak aktarıldığını bildirdi.

09.09.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, Hopa ilçesinde afetten zarar gören vatandaşlara yaklaşık 2 milyon liraya yakın kaynak aktarıldığını bildirdi.

Vali Cirit, Hopa Kaymakamlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerinde ulaşım, su, telefon ve elektrik hizmetleri anlamında herhangi bir sorun kalmadığını belirterek, "Sadece bazı konutlar ile çay tarımı yapılan alanlara ulaşımla ilgili bugün itibarıyla çözemediğimiz sorunlarımız var fakat onlarla ilgili de çalışma yürütmekteyiz" dedi.

Başbakanlıktan gönderilen acil durum ödeneğiyle vatandaşlara yardım konusunda çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Cirit, "Hopa ilçemizde afetten kişisel olarak zarar gören vatandaşlarımıza yaklaşık 2 milyon liraya yakın kaynak aktarılmış durumdadır. Sahada bugün itibarıyla 500 personel ve 200 iş makinesi çalışmaktadır. Çeşitli yerlerden yardım amaçlı gelen bir kısım iş makinelerinin ilçelerimizde çalışma alanı kalmadığından ve kendi programlarının gerçekleştirilmesi anlamında ayrılmalarına müsaade ettik" diye konuştu.

Cirit, afetten etkilenen bin 462 vatandaş bulunduğunu kaydederek, "Hak sahibi olabilecek, afetzede diyebileceğimiz vatandaş sayımız ise yaklaşık 500 civarındadır. Kiralamalarla ilgili işlemler devam etmektedir. Hopa Kaymakamlığı bünyesinde yürütülen ilçe ve il kriz koordinasyon merkezine müracaatlarla Hopa'da 45, Arhavi'de de 5 vatandaşın kiralamayla ilgili evraklarını tamamlayarak müracaatlarını aldık" ifadesini kullandı.

Afetten etkilenen 490 kişiye konut kiralama işlemi yapabilecek durumda olduklarını belirten Cirit, konuyla ilgili teknik detay çalışmalarının da ilgili birim ve görevliler tarafından yapıldığını söyledi.

"3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor"

Vali Cirit, Hopa'daki sel ve heyelanda kaybolan 1'i çocuk 3 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen arama köpekleri, hem Jandarma Genel Komutanlığımız JÖAK ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızdan gelen dalgıç ekipleri arama çalışmalarına devam etmekteler. Şu ana kadar olumlu bir netice almış değiliz. Diğer ülkelerle de bu kapsamda yazışma içine girdiğimizi ifade etmemiz gerekir. Özellikle Rusya ve Gürcistan'la ilgili yazışmalarımızı yapmış bulunmaktayız."

Cirit, afetten etkilenen vatandaşları ziyaret eden Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerine teşekkür ederek, "Ayrıca Hopa ve Arhavi'ye iş makineleri başta olmak üzere bir çok alanda katkı sunan belediyelerimiz, özel sektörden girişimci ve iş adamı arkadaşlarımız oldu. Artvinli olup İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon gibi illerimizde hizmet üreten dernek ve vakıflar oldu, hassasiyet oluşturmak ve yardımcı olmak anlamında yapıkları bütün katkıları önemsemekteyiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Afetten zarar gören ve etkilenen tüm vatandaşlara gerekli yardım ve kolaylığı göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Cirit, ihtiyaç olması halinde ayni ve nakdi yardımların artarak devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement