Askere Kritik Yetki: Gerekirse 'Irak'a Gir' Emri - Son Dakika
Güncel

Askere Kritik Yetki: Gerekirse 'Irak'a Gir' Emri

Askere sınır hattına olası saldırı durumunda, 7 kilometreye kadar sıcak takip emri verildi. Irak'taki birlik de ilk kez operasyona katılacak.

12.08.2015 11:31  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1996 yılından bu yana Kuzey Irak'ta konuşlanmış olan Türk askerleri de teyakkuz haline geçti. Sınırda olası sıcak çatışma ve takip durumunda askere Irak topraklarına girme yetkisi verildi.

7 KİLOMETRE GİREBİLECEK

Terör örgütü sınır dışına çekilinceye kadar operasyonlar sürecek. Ayrıca sınırda görevli komandolar, yurtiçinde eylem yapıp sınır ötesine kaçan PKK'lıları sıcak takibe alarak, Irak topraklarının 7 kilometre içine girebilecek.

IRAK'TAKİ BİRLİK DE TEYAKKUZDA

Bu arada 1996'dan Kuzey Irak'ta konuşlu Türk askeri birlikleri de operasyonlar için her an teyakkuzda olacak.

ASKERDEN, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA RAPOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik 24 Temmuz'da başlatılan hava operasyonları sürerken, askeri yetkililer operasyonların 11 günlük bilançosunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletti. (Yeni Şafak)

Askere Kritik Yetki: Gerekirse \'Irak\'a Gir\' Emri

Son Dakika Güncel Askere Kritik Yetki: Gerekirse 'Irak'a Gir' Emri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • 1 oy uğruna: Ne genc bedenler toprağa duşuyor.yaziklar olsun bu sisteme.millet uyandi artik.esaddan farki yok 43 32 Yanıtla
    selim: teröristler olmasa buda olmazdı 15 8
  • yemeyin bizi: Abd den izin aldiniz mi? 30 29 Yanıtla
  • BaziD Li: Içi hal oldu sıra dış da ulan oy için savaşa direnmeyin akan kana yazık 37 11 Yanıtla
  • İyi okuyun : Terör meclisteki 550 milletvekilinin suçu. Polise vurma yetkisi verilmeli. Hangi Kürt bu Üniversite'yi kazanıpta gidemedi, Nerde istedide iş yeri açamadı, Nerden istedinizde ev , arsa alamadı. Türküyle, lazı, göçmeni, zazası, kürtü ırkçılık yapmadan birbirine kız, oğlan alıp vermedimi, bu ülke Kürt Genelkurmay başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Meclis başkanı çıkartmadımı? Devletin pek çok kritik noktasında üst düzey Kürt bürokrat ve çalışanlar yokmu? Elektriği bedava kullanırsınız, teşvikler hep sizedir, Kalkınmada öncelikli bölge sizindir vergide yok hükmündedir. Bunun yanında sizler uyuşturucu. Haraç kesme, iş yerlerine çökme, mafya vb. İşler peşinde koşarsınız. iş makinası yakan, şantiye, baraj vuran, okul, ambulans yakan kişilerin Amacı çözüm süreci filan değil. Devlet sınır kapılarını açsın Kürdüstana gitmek isteyen gitsin nakliyelerinide biz yapalım. Ama burada kalıpta teröre karışanların tüm ailesi sınır dışı edilsin mal varlıklarına el konulsun. Yeteri kadar Kürt, Türk kardeşimizin canı yuvası yandı. Barış gelecek bu topraklara. 35 9 Yanıtla
  • FERMANDAR: Allah türke korusun ve yüceltsin. 28 15 Yanıtla
    BaziD Li: Salak Türk deliklere girmese koruyacak ama işid e verdiği destek nedeniyle allah türkü naletlendirecek 11 6
  • ali: kandile kimyasal atılsın.varsa atom bombası süper olur. 31 11 Yanıtla
  • FERMANDAR: Bizde türkiyeye gireriz 11 29 Yanıtla
    Ne mutlu Türk olduğuma: Sen annenin eteğini giy doğru fare deliğine hadi 17 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement