Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler tarafından planlanarak uygulanmaya konulduğunu belirterek, "Terörün beslendiği tek kaynak olan demoralizasyonu yaşamayalım." dedi.

30.06.2016 16:17

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler tarafından planlanarak uygulanmaya konulduğunu belirterek, "Terörün beslendiği tek kaynak olan demoralizasyonu yaşamayalım." dedi.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından Osman Gazi Semt Konağı'nda gerçekleştirilen "İçten Siyaset" programına katılan Başkan Türel, gençlere siyasi hayata girişini ve tecrübelerini aktardı. Gençlere başkasının kötülüğü üstüne iyiliğin inşa edilemeyeceği tavsiyesinde bulunan Türel, gençlere her zaman herkesten daha iyi olduklarını göstermeleri gerektiğini anlattı.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına değinen Türel, "Türkiye'nin gelişmesini istemeyen yüzyıllardır bir takım çevreler hep olmuştur. Bütün haçlılar bir araya gelmiş gene de yıkamamıştır. Bugün de aslında çok farklı şeyleri yaşamıyoruz. Yüzyıllardır aynı oyunları izleyip duruyoruz. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler hep ayağına çorap örmüştür. Yakın tarihten, 'sağ-sol', 'faşist-komünist' demişler, bu ülkenin gencecik filizlerini vurmuşlar, kırdırmışlar birbirlerine. O bitmiş bu sefer 'laik-irticacı' oyunlarıyla ülkeyi parçalamaya kalkmışlar. Oradan da bir şey çıkmayınca 'Türk-Kürt' diye etnik kökenden bir şeyler çıkarmaya çalışmışlar. Bundan sonra mezhep üzerinden bölmeye çalışacaklar, yeni senaryo budur." diye konuştu.

Ülkede iyi şeyler olmaya başlarken birilerinin nifak tohumu yeşertecek hadiseler başlattığını söyleyen Türel, bu kadar tesadüf olamayacağına işaret etti. Türel, Suriye ve Rusya ile gergin olan ilişkilerin normalleşmeye başladığının ertesi günü havalimanında söz konusu olayın yaşandığını vurguladı.

Bunun sıradan bir terör olayı olmadığını ifade eden Türel, şöyle devam etti:

"Saatine, girilecek kapıya kadar planlı. Bu planlar önceden hazırlanmış, ellerinin altında hazır. Bütün dert bu ülkenin moralini bozmak. Bu mübarek günlerde iftar saatinde 'Allahu Ekber' diyerek kafa kesen bir örgüt nasıl İslam'la bağdaşır? Yarısından fazlası gayrimüslim. Terörün beslendiği tek kaynak olan demoralizasyon yaşamayalım."

- Turizmde yeni pazar arayışları

Geçen yıl 13 milyon turisti ağırladıklarını hatırlatan Türel, bu rakamı 15 sene sonunda yakaladıklarını kaydetti.

Rusya pazarının kısa zamanda geri döneceğini belirten Türel, "Turizm hayal satılan bir sektör, turizmde hemen bu yolla şunları bunları yaptık koşun gelin demekle kısa vadede bunları beklemek yanlış hayalcilik olur. İhtiyaç olduğunda turizmde yeni pazar arayışı yapılmalı. Biz de yapıyoruz. Ama yeni pazar arayışına da çıktığında 3,5 milyon Alman turisti 15 senede bulduk, kolay değil." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement