Avni Akyol Ölümünün 15 Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Avni Akyol Ölümünün 15 Yılında Mezarı Başında Anıldı

Avni Akyol Ölümünün 15 Yılında Mezarı Başında Anıldı

Eski Mili Eğitim ve Kültür Bakanlarından merhum Avni Akyol ölümünün 15. Yıl dönümünde mezarı başında yapılan bir törenle anıldı.

27.09.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Mili Eğitim ve Kültür Bakanlarından merhum Avni Akyol ölümünün 15. Yıl dönümünde mezarı başında yapılan bir törenle anıldı.

Avni Akyol vefatının 15. Yıldönümü nedeniyle Düzce'de mezarı başında yapılan törene merhum Avni Akyol'un ailesi, DÜ Rektörü Profesör Funda Sivrıkaya Şerifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, yakınları ve sevenleri katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yurtman, Avni Akyol için "Hayatını güzel yaşadı, kendini insanlığa adadı örnek bir öğretmen örnek bir bakan olarak hayatını sürdürdü" dedi.

Rektör Şerifoğlu ise "İlim yuvaları yaparak büyük sevap kazandı, kendisini rahmetle saygıyla anıyoruz. Onun gibi çalışkan dürüst vatanı ve memleketi için çalışan bakanlar, milletvekilleri, bürokraklar, Düzce'mize hizmet etmeye devam ederler" diye konuştu.

Son olarak ise damadı Avni Akyol Ümit Vakfı Başkanı Necati Çevirir, "Özlemle saygı ile anıyoruz. 30 Eylül 1999'da sonsuzluğa göçen yalnızca onun fani bedeni idi. Binlercesinin gönlünde her yönü ile çok güzel bir insan olarak yaşamaktadır ve hep böyle yaşayacaktır. Arkasında bir sevgi deryası bıraktı bu onun için dünya güzeliydi" dedi.

Tören dualarla sona erdi. CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'da törene çelenk gönderdi.

AVNİ AKYOL KİMDİR?

Avni Akyol eğitimci, siyasetçi, Kültür Bakanı, Milli Eğitim Bakanıdır. 1977 yılında yapılan genel seçimlerde Adalet Partisi'nden (AP) Bolu milletvekili oldu. Ardından kurulan II. MC. Hükümeti'nde Kültür Bakanlığı yaptı. 1983 yılında 12 Eylül 1980 darbesinden sonra kurulan ANAP'a üye oldu. 30 Mart 1989'da II. Özal Hükümeti'nde yapılan difüzyon sonucu Hasan Celal Güzel'in yerine Milli Eğitim Bakanı oldu ve bu görevi 3 hükümette de devam ettirdi. (II. Özal Hükümeti, I. Akbulut Hükümeti, I. Yılmaz Hükümeti).

Farklı yeniliklere imza atılan Avni Akyol döneminde, lacivert önlükler yerine mavi önlükler fikri ortaya atılmıştır ve gerçekleştirilmiştir. 18 Nisan 1995'da Bolu milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 28 Şubat süreci sonrası ANAP - DSP - DTP Koalisyonu ile oluşturulan ANASOL-D Hükümeti'nin 8 yıllık zorunlu eğitim kararını hemen uygulamaya sokması için çaba gösterdi. 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra Bolu'dan meclise girdi. 30 Eylül

1999'da bir cenaze için gittiği Bolu'nun Gerede ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avni Akyol Ölümünün 15 Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement