Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu'da Başladı - Son Dakika
Spor

Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu'da Başladı

Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu\'da Başladı

Doğu Avrupa Şampiyonası ile birlikte yapılan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 2. ayak yarışı Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde başladı.

16.05.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Avrupa Şampiyonası ile birlikte yapılan Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 2. ayak yarışı Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde başladı.

Sancaktepe Motosiklet Kulübü'nün organize ettiği, Doğu Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Enduro Şampiyonaları Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde başladı. Kastamonu Valiliği, Spor Toto, Azdavay Kaymakamlığı ve Azdavay Belediyesi'nin destekleri ile Suğla Yaylası'nda gerçekleştirildi. Doğu Avrupa Şampiyonası öncesi Türkiye Enduro Şampiyonası 2. Ayak yarışında amatör sınıfta (EC) yer alan sporcular sıralama yarışı yaptı. Toplam 50 endurocu ekstrem testte zamana karşı yarıştı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, Kastamonu Valiliği ve Azdavay Belediyesi'nin düzenlediği; Sancaktepe Motosiklet Kulübü'nün organize ettiği, Doğu Avrupa ve Türkiye Enduro Şampiyonaları'nın ikinci ayak yarışları bugün başladı. Kastamonu'nun Azdavay ilçesindeki Suğla Yaylası'nda gerçekleştirilen yarışlara Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, İran, Karadağ, Hırvatistan ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen sporcular yarış severlere keyifli dakikalar yaşattı. Sporcular birbirinden zorlu parkurları ve engelleri aşarken heyecan dolu anlar yaşattılar.

Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası için Kastamonu Valiliği ile Azdavay Belediyesi tarafından hazırlanan dünya standartlarına sahip yarış parkuruna 1 km.'lik kros test etabı da eklendi. Tarihinde ilk defa böyle bir yarışa ev sahipliği yapan Azdavay, her yıl yenisi düzenlenecek yarışlarla daha çok enduro severi bölgeye çekecek. Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu yarışında E1A, E2A, E3A, E1B, E2B, E3B sınıfları 37,5 km.'lik parkurda ara ve test etapları dahil 150 km uzunluğunda 4 tur attılar. Junior (EG), EC, Veteran sınıfları 2 tur ve Women (Bayanlar) sınıfı da 1 tur ile yarışı tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Enduro Şampiyonası Kastamonu'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement