Avrupalı 50 Genç, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Avrupalı 50 Genç, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti

Avrupalı 50 Genç, Vali Düzgün\'ü Ziyaret Etti

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Letonya, Romanya, Yunanistan başta olmak üzere Avrupa'daki ülkelerden gelen 50 genci kabul etti.

18.11.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Letonya, Romanya, Yunanistan başta olmak üzere Avrupa'daki ülkelerden gelen 50 genci kabul etti.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilikçe desteklenen ve Erciyes Doğa Grubu tarafından yürütülen Yaşamak İstiyorsan Doğayı Yaşat Projesi kapsamında 17-22 Kasım tarihlerinde Kayseri'de bulunacak 35 ülkeden gençleri makamında ağırlayan Vali Düzgün, gençlere Kayseri hakkında bilgiler verdi.

Vali Düzgün, Avrupalı gençlerden tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri'yi iyi tanımalarını ve ülkelerine döndüklerinde anne, baba ve arkadaşlarına da anlatmalarını istedi.

Düzgün, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Kayseri ile özdeşleşen ticaretin, bu yıl Dünya Geçici Miras Listesi'ne eklenen Kültepe Arkeolojik Alanı'nda bulunan tabletlerde yer aldığını vurguladı.

Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri'de Türkiye'nin tek Selçuklu Müzesi'ni görme fırsatı bulacaksınız. Bugün Selçuklu Müzesi olarak hizmet veren bina, aslında dünyada tıp fakültesi ve hastanenin bir arada bulunduğu ilk yapılardan biri. Türkiye'de de Selçuklu eserlerinin bulunduğu 3 önemli vilayet, Konya, Kayseri ve Sivas yine UNESCO tarafından bu yıl Dünya Geçici Mirası Listesi'ne alındı."

Kayseri'nin önemli simgelerinden birinin de Erciyes Dağı olduğunu bildiren Düzgün, "Erciyes Dağı'nın volkanik patlamaları sonucu oluşan coğrafi tabakanın binlerce yıl yağış, sel, rüzgar, fırtına gibi doğa olaylarıyla etkileşimi sonucu Kapadokya bölgesinde ziyaret edilen peri bacaları oluşmuş ve bu bölgede yaşayanlar tarafından yaşam alanlarına dönüştürülmüştür. Bunlardan birini görmenizi tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Mimar Sinan'ın Kayserili olduğunu kaydeden Düzgün, konuklarından ünlü mimarın doğum yeri Ağırnas'ı ziyaret etmelerini istedi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupalı 50 Genç, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement