Avusturya İçişleri Bakanlığı: IŞİD'e Katılan 30 Avusturyalı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Avusturya İçişleri Bakanlığı: IŞİD'e Katılan 30 Avusturyalı Öldürüldü

Avusturya İçişleri Bakanlığı: IŞİD\'e Katılan 30 Avusturyalı Öldürüldü

Avusturya içişleri Bakanı Mikl Leitner, savaşmak üzere ülkesinden Suriye ve Irak'a giden 30 Avusturyalı'nın öldürüldüğünü duyurdu.

06.11.2014 15:39  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya içişleri Bakanı Mikl Leitner, savaşmak üzere ülkesinden Suriye ve Irak'a giden 30 Avusturyalı'nın öldürüldüğünü duyurdu.

60 KİŞİ AVUSTURYA'YA GERİ DÖNDÜ

Aşırı sağcı parti FPÖ (Avusturya Özgürlük Partisi) milletvekillerince verilen soru önergelerine yanıt veren bakan Leitner, "Savaşmaya giden 60 kişi tekrar Avusturya'ya dönüş yaptı. 100 kişi hakkında da terör örgütüne üye olmaktan dava açıldı" dedi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Karl-Heinz Grundböck de dün bir basın açıklaması yayınlayarak IŞİD örgütüne Avusturya'dan katılımlar hakkında resmi bilgiler verdi. Karl-Heinz Grundböck'ün verdiği bilgilere göre; Avusturya'da mülteci durumundaki Çeçen ve Bosnalı Müslümanların terör örgütüne rağbet ettiğinin altı çizildi.

150 AVUSTURYALI SURİYE VE IRAK'A SAVAŞMAYA GİTTİ

Bakanlık sözcüsü Grundböck, Avusturya İstihbarat Teşkilatı tarafından tutulan rapor doğrultusunda, 150 kişinin savaşmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği, bunlardan 60 kişinin eğitim görerek Avusturya'ya tekrar döndüğünü, 30 kişinin savaş sırasında öldüğünü açıkladı.

YAYA OLARAK SURİYE'YE GEÇTİLER

Geçen Nisan ayında Viyana'dan Suriye'ye cihad için gittiklerini söyleyen 16 yaşındaki Samra K. ve 15 yaşındaki Sabina S. isimli 2 kızın Fransa'da yayınlanan magazin gazetesi Paris Match'a verdikleri röportajda; Viyana'dan uçak ile Adana'ya oradan da belirtmedikleri bir bölgeden yaya olarak Suriye'ye geçtiklerini açıkladılar. IŞİD'e katılmak üzere yola çıkan 1'i kadın 7 Çeçen vatandaşı sınırı geçerken yakalanarak gözaltına alındılar. Savaşa giden grubun rehberi olduğu iddia edilen 39 yaşındaki bir Türk vatandaşı da gözaltına alındı. Geçen haftada 14 yaşındaki bir Türk çocuğu da IŞID adına eylem hazırlandığı iddiasıyla yakalanmıştı.

Avusturya'da yaşayan Mısır asıllı Mohammed M. adlı kişi Avusturya ve Almanya'da terör suçlamasıyla tutuklanmış, cezasını çektikten sonra Suriye sınırında Türkiye tarafından tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Avusturya ve Almanya bu duruma tepki göstermişti. Suriye sınırına geçen Mohammed M. birçok insanın ölüsü ile poz vermesi Avusturya basınında geniş yer bulmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya İçişleri Bakanlığı: IŞİD'e Katılan 30 Avusturyalı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • CUMALİ: KATILMAK ISTEYEN BUYURSUN GITSIN KURDUN KURSUNU TATLIDIR 16 20 Yanıtla
  • seyfullah: yalan haber altı tanesi öldü hepsi savaşıyor cephede maşallah 13 20 Yanıtla
  • ABDİ: insanları yerinden yurdundan ana babasından evladından eden hangi örgüt varsa ışid pkk ypg hizbullah el kaide bütün terör örgütlerinin cenabı Allah bin belalarını tez zamanda versin dünya insanları huzura kavuşsun 8 4 Yanıtla
  • dogrusu bu: insanlar cildirmis olmali 3 1 Yanıtla

Advertisement