Aydın CHP'li Tezcan'dan Sosyal Adalet Sözü 1- - Son Dakika
Güncel

Aydın CHP'li Tezcan'dan Sosyal Adalet Sözü 1-

Aydın CHP\'li Tezcan\'dan Sosyal Adalet Sözü 1-

CHP'li Tezcan'dan sosyal adalet sözü AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Teczan, 13 yıllık AK Parti iktidarında zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul kaldığını öne sürerek "Gelir dağılımı kaybolmuş, sosyal adalet yok olmuş. Bu düzen zulüm düzenidir değiştirmeye geliyoruz" dedi.

05.06.2015 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tezcan'dan sosyal adalet sözü

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Teczan, 13 yıllık AK Parti iktidarında zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul kaldığını öne sürerek "Gelir dağılımı kaybolmuş, sosyal adalet yok olmuş. Bu düzen zulüm düzenidir değiştirmeye geliyoruz" dedi. CHP Nazilli İlçe Örgütü'nün Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Teczan'ın yanı sıra, Aydın Milletvekilleri, milletvekili adayları, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, partililer ve vatandaşlar katıldı. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun katılmadığı mitingde, 5'inci sıra milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu'nun şiir dinletisi dinleyenler tarafından alkışlandı. Türkiye'de nüfusun en zengin yüzde 1'inin 2002 yılında milli gelirin yüzde 39'unu aldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Teczan, şimdi ise yüzde 54'ünü aldığını savundu. 13 yıl içerisinde zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul kaldığını iddia eden Tezcan, "Gelir dağılımı kaybolmuş, sosyal adalet yok olmuş. Bunun karşılığında 17.5 milyon yoksul, 6 milyon 200 bin işsiz, 5.5 milyon kredi kartı faiz borcu altında ezilen borçlu vatandaş, 800 bin taşeron işçi, prim borcunu ödeyemeyen ve siftah edemeden iş yerini kapatan esnaf ortaya çıktı. İşsizlik, yoksulluk ve zulüm düzeni yerleşti. İşte bunu ortadan kaldırmak için, refahı tabana yaymak zorundayız. Bu düzen zulüm düzenidir, değiştirmeye geliyoruz" dedi.

"YOKSULLUĞU YÖNETMEYE DEĞİL,YOK ETMEYE GELİYORUZ"

CHP iktidarı döneminde emekli maaşlarının bin 500 lira olacağını söyleyen Tezcan, "Yılda iki sefer de ikramiye vereceğiz. 20-25 yıl alnını terletip çalışan kardeşlerimize bu devlet açlık ücretini layık görüyor. Demek ki 8 milyon emekli kardeşimiz kendisine açlığı layık gören bu iktidarı, sandığın dibine gömecek. 949 lira olan asgari ücretle 4 kişilik bir aile geçinemez. Biz bu beylere, ağalara 800 lirayı verelim bakalım 8 saat geçinebilecekler mi? Vatandaşa 800 lirayla yaşasınlar demeye de utanmıyorlar. Türkiye'de ahlaki çürümüşlük o kadar ileriye gitti ki kollarına 800 milyonluk saat takmaya utanmıyorlar. Biz böyle bir düzeni istemiyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu başbakanlığında yoksulluğu yönetmeye değil, yok etmeye geliyoruz" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, mitingde görev yapan polislere seslenerek "Polislere AKP iktidarında 3 bin 600 ek göstergeyi veremediler. 13 yıldan beri AKP iktidarında polisimiz arada kaynayıp gitti. Ama bizim iktidarımızda kaynayıp gitmeyecekler, o yasayı çıkartacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın CHP'li Tezcan'dan Sosyal Adalet Sözü 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement