Aydın'da "Adnan Menderes Anı Köşesi ve Çok Amaçlı Salon" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da "Adnan Menderes Anı Köşesi ve Çok Amaçlı Salon" Açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Adnan Menderes Anı Köşesi ve Çok Amaçlı Salon" hizmete girdi.

28.07.2016 20:37

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Adnan Menderes Anı Köşesi ve Çok Amaçlı Salon" hizmete girdi.

Merhum Menderes'in köyü olan Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde hizmete giren tesisin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstiklal Marşı'nın bir kıtasını okuyan Çerçioğlu, "Korkmuyoruz çünkü kendisini tanklara ve bombalara siper eden milyonlarımız var." diyerek darbe girişiminden en fazla merhum başbakanlardan Menderes'in köylülerinin etkilendiğini söyledi.

Çerçioğlu, şöyle devam etti:

"Milletin özgür iradesine karşı bir darbe girişimi yaşandı. Bu hain kalkışma Anadolu'nun öz evlatları tarafından yerle bir edildi. Akif'in dediği gibi 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' dizelerini şaha kaldıran bu yurdun evlatları bütün dünyaya bir kez daha esaret kabul etmez demokrasi inancını gösterdi. Milletin özgür iradesine karşı yapılan bu kanlı darbe girişimini lanetliyorum."

Tesisin, yarısı açık tesisin kapasitesinin bin kişilik olduğunu belirten Çerçioğlu, aynı zamanda tesisin girişinde merhum Menderes'in fotoğraflarının yer aldığı bir serginin de olduğunu sözlerine ekledi.

Açılışa, CHP'li belediye ve ilçe başkanlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'da 'Adnan Menderes Anı Köşesi ve Çok Amaçlı Salon' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement