Aydın'da Çalışıp Bursa ve Mardin'e Nam Kazandırıyorlar - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Çalışıp Bursa ve Mardin'e Nam Kazandırıyorlar

Aydın\'da Çalışıp Bursa ve Mardin\'e Nam Kazandırıyorlar

Atletizm Milli Takımı’nda elde ettikleri başarılarla Aydın’ın adını yurt içi ve yurt dışında duyuran bayan atletler, sponsor ve kulüp desteği bulamadıkları için Bursa ve Mardin takımları adına yarışıyor.

09.07.2014 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizm Milli Takımı'nda elde ettikleri başarılarla Aydın'ın adını yurt içi ve yurt dışında duyuran bayan atletler, sponsor ve kulüp desteği bulamadıkları için Bursa ve Mardin takımları adına yarışıyor.

Uluslar arası ve ulusal bazda düzenlenen yarışmalarda büyük başarılara imza atan Milli sporcuları Fatma Hacıköylü, Fadime Sarı ve Zekiye Çelik ile Derya Kaya, Derya Erkan, Tuğba Kaplan, Ayşegül Alnıaçık çalışmalarını Aydın'da Milli Takım Antrenörü eski Milli Atlet Muzaffer Kaplan eşliğinde sürdürüyor. Yaşıtları tatilde ve evlerinde dinlenirken sabah 05.30'da antrenman yapan başarılı atletler, kulüp ve sponsor desteği bulunamaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Antrenörleri Muzaffer Kaplan'ın kişisel girişimleri ve kısıtlı imkanlarıyla spor yapacak malzemeleri temin edebilen sporcular, müsabakalara ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteği katılabiliyor.

KARİYERLERİ BAŞARILARLA DOLU

Milli sporcu Fatma Hacıköylü Türkiye Salon Şampiyonasında 3000 metrede 9,36'lık derecesiyle 1'inci, Makedonya'da yapılan Balkan Yarı Maraton Şampiyonasında 1,17,25'lik derecesiyle 3'üncü oldu.

Milli takım sporcusu Fadime Sarı da Kütahya'da yapılan Balkan Dağ Koşusu Seçmesinde Türkiye 2'incisi, Romanya'da yapılan Balkan Dağ Koşusunda 4'üncü, İzmir'de yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasında 3000 metre engellide 10,52'lik derecesiyle 3'üncü, Antalya- Akseki'de yapılan Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmesinde 3'üncü oldu. Bu yarışma 15 Temmuz'da Fransa'da yapılacak. Sarı, ayrıca ABD'de yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası Baraj Derecesi için Ankara'da 3000 metre engelli deneme yarışlarına katıldı.

Milli takım oyuncusu Zekiye Çelik ise, 2013 Türkiye Kros Şampiyonası'nda 4'üncü olarak Milli Takıma seçildi. Çelik, Sırbistan'da yapılan Balkan Kros Şampiyonasında 11'inci oldu.

Derya Kaya, 2014 Türkiye Salon Şampiyonası'nda 10,20'lik derecesiyle 3'üncülüğü elde ederken; Derya Erkan da 2013 yılında yapılan 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonasında 2'inciliği elde etti.

"HEPSİ OLİMPİYAT DÜZEYİNDE SPORCU"

Çalıştırdığı sporcuların olimpiyat düzeyinde olduklarını belirten Milli Takım Antrenörü Muzaffer Kaplan, çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Bayan atletlerin büyük bir özveri göstererek spor yaptıklarına işaret eden Kaplan, "Sabah 05.30-06.00 saatleri arasında Adnan Menderes Stadyumu ve akşam 17.00-19.30 saatleri arasında ise Kardeşköy Atletizm Pisti olmak üzere günde çift idmanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma mekanı konusunda sıkıntı yok. Müsabaka giderleri de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Bunların dışında çok kısıtlı imkanlarla çalışıyoruz. Pahalı olan spor malzemelerini ve diğer ihtiyaçları kendi imkanlarımızla gideriyoruz" dedi.

BURSA VE MARDİN'E BAŞARI KAZANDIRDILAR

Gelecek vaat eden bu sporcuların iyi beslenmesi ve spor için uygun koşullara sahip olması gerektiğini kaydeden Kaplan, "Bu sporcuları birçok kişi arasından seçerek Aydın'a getirdik. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz ilimizde kulüp ve sponsor desteği bulamadığımız için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu sporcular Milli Takımda Aydın'ı temsil ediyor ancak kulüpler bazında Bursa ve Mardin için yarışıyorlar. Fatma ve Fadime, Bursa Büyükşehir Spor Kulübüne 3 yıldır Türkiye Şampiyonluğu ve 2 yıldır da Avrupa'da 2'inci ve 3'üncülük kazandırdılar. Mardin Atletizm Spor Kulübünde mücadele etmek zorunda kalan Zekiye, Derya Kaya ve Derya Erkan da takımlarını müsabakalarda en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu sporcular bizim olimpiyat derecesi beklediğimiz atletler. Sponsor ve kulüp desteği sağlanmasıyla Aydın'ın adını kulüpler bazında da dünyaya duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Çalışıp Bursa ve Mardin'e Nam Kazandırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement