Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

"Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda'' adlı proje.

18.08.2014 12:45

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, "Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda" adlı projeye gençleri davet etti.

Akın, yapıtığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin coşkusunun yaşandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kapsamında, 15 bin gençle "Gençlik Şühedanın İzinde: Kocatepe'den Dumlupınar-Zafertepe'ye, Bağımsızlığa Giden Yolda" adlı projenin gerçekleştirileceğini belirtti.

Aydınlı gençleri projeye katılmaya davet eden Akın, katılımın ücretsiz olduğunu kaydetti.

Geleneksel el sanatları Kuşadası'nda yaşatılacak

Kuşadası Belediyesi'nce 19-24 Ağustos tarihleri arasında "Geleneksel El Sanatları Günleri" gerçekleştirilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yaptığı açıklamada, etkinlik çerçevesinde kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünlerinin Kuşadası Kasım Yaman Parkı karşısındaki alanda  açılacak stantlarda sergileneceğini bildirdi.

Özer Kayalı, "Geçmişten günümüze gittikçe azalan el sanatlarını gelecek nesillere taşımak için bir çaba başlattık. Bu yıl ilkini yaptığımız Geleneksel El Sanatları günlerinde, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ustalarımızla yaşatacağız. Sanatçılar keçe, batik, ebru, hat, kat-ı, kağıt telkari yaparken, vatandaşlarımız izleme olanağı bulacak" dedi.

Gazeteci yazarlar, cumhuriyeti konuşacak

Kuşadası Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği  söyleşi ve imza günlerinde gazeteci ve yazarlar "Cumhuriyet" konulu söyleşide bir araya gelecek.

Kuşadası Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 20-21 Ağustos günleri arasında düzenlenen söyleşi ve imza günü kapsamında ilçeye gelen gazeteci yazarlar Uğur Dündar ile Nedim Şener 20 Ağustos'ta, CHP Milletvekili yazar Mustafa Balbay ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise 21 Ağustos'ta Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda  "Gazeteci Yazarlar Cumhuriyeti Konuşuyor" etkinliğine katılacak. Gazeteci yazarlar, söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacak. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement