Ayvacık'ta 51 Mülteci Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ayvacık'ta 51 Mülteci Yakalandı

Ayvacık\'ta 51 Mülteci Yakalandı

Ayvacık'ta 51 mülteci yakalandıÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında ve lastik botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 mülteci Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

28.03.2016 16:52

Ayvacık'ta 51 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında ve lastik botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 51 mülteci Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Organizatöre 1000'er dolar vererek İstanbul'dan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi Arıklı Köyü Altına getirildikleri öğrenilen 51 mülteci, bugün umut yolculuğuna koyuldu. Suriye, Kongo ve Eritre uyruklu mülteciler, lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adasına geçmeye çalışırken; bölgede devriye görevi yürüten TCSG 91 Bot Komutanlığı ekiplerce yakalandı. Küçükkuyu açıklarına getirilen kaçaklar daha sonra SAGET 25 Botu ile Sahil Güvenlik rıhtımına taşındı. Kimlikleri belirlenen kaçaklara, yiyecek ve giyecek yardımı yapıldı. Bir yetkili kaçaklara tercüman vasıtasıyla seslenip "Gitme girişiminde bulunmayın, gitseniz bile anlaşma gereği tekrar Türkiye'ye geri gönderileceksiniz. Boşuna paralarınızı organizatörlere kaptırmayın" diyerek mültecileri uyardı.

Kaçaklar daha sonra Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık'ta 51 Mülteci Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement