Ayvacık'ta Boğularak Ölen 14 Mültecinin Cenazeleri Alındı - Son Dakika
Güncel

Ayvacık'ta Boğularak Ölen 14 Mültecinin Cenazeleri Alındı

Ayvacık\'ta Boğularak Ölen 14 Mültecinin Cenazeleri Alındı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, geçen cumartesi günü Yunanistan'a gitmek için bindikleri gezi teknesinin batması sonucu boğularak yaşamını yitiren 39 mülteciden Bursa'ya getirilen 8'i çocuk 14'ünün cenazeleri bugün alındı.

03.02.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, geçen cumartesi günü Yunanistan'a gitmek için bindikleri gezi teknesinin batması sonucu boğularak yaşamını yitiren 39 mülteciden Bursa'ya getirilen 8'i çocuk 14'ünün cenazeleri bugün alındı. Bu cenazelerden 12'si Irak ve Suriye'ye götürülürken, 2'si ise İzmir'de toprağa verilecek.

Ayvacık'ta geçen cumartesi günü hareket ettikten kısa süre bindikleri 'Siyah İnci Asos' adlı teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 18'i çocuk 39 mültecinin cesetlerinden büyük bölümü otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Otopsileri yapılan cenazeler daha sonra sahiplerine teslim edilmek üzere Bursa'da bulunan devlet hastanelerin morglarına gönderildi. Bursa'da bulunan Diyar Ghazi Darweesh (13), Nuriye Şamnu Talu (43), Nisan Şamnu Talu (33), Bizi Şamnu Talu (37), Haditha Khalaf Jamal Balasani (38), Manhal Khalid Saleem Balasani (7), Anwar Khalid Saleem Balasani (11), Nezir Ali Ali (6), Heyan Ali Ali (2), Şirin Ali Ali (4), Hediye Abali Bahrem (19), Minteha Mısra Halil'in (31) cenazeleri bugün gelen yakınlarına teslim edildi. Bu cenazeler daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla Gaziantep'e götürüldü. Cenazelerden 7'si Irak'a, 5'i ise Suriye'ye gönderilecek.

Bu arada adı öğrenilemeyen iki çocuğun cenazesinin ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık'ta Boğularak Ölen 14 Mültecinin Cenazeleri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement