Ayvalık'ta Anadolu Partisi Anadolu Buluşmaları - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Anadolu Partisi Anadolu Buluşmaları

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan ve arkadaşları tarafından kurulan Anadolu Partisi, partinin Türkiye'deki ilk somut siyasi çalışmaları olarak nitelendirilen Anadolu Buluşmaları'nı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başlattı.

14.12.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan ve arkadaşları tarafından kurulan Anadolu Partisi, partinin Türkiye'deki ilk somut siyasi çalışmaları olarak nitelendirilen Anadolu Buluşmaları'nı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başlattı.

Bir otelde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan organizasyonda konuşan Anadolu Partisi MYK Üyesi Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'da düşmana ilk askeri kurşunu sıkan 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya'nın Kurtuluş Savaşının meşalesini yaktığı Ayvalık'tan Anadolu Buluşmaları'nı başlatmalarının kendileri için son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Son günlerde gündemde yer alan Osmanlıca hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertürk,  "Arapça ve Farsça kelimelerle doldurulmuş, Türkçe'nin ses uyumuna uygun olmayan bir alfabe ile yazılan ve gramer kuralları da belli belirsiz olan kötü bir dil yapısı olan Osmanlıca Anadolu'da kullanılmadı. Bilinen aksine Osmanlıcanın konuşulduğu yıllarda Anadolu taşrasında Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan eşliğinde halk Türkçeyi kullanıyordu" dedi.

Gelişmiş ülkelerin dini görüşleriyle, güncel yaşamı birbirinden ayırmalarının sonucunda başarıya ulaştıklarını savunan Ertürk, Türkiye'nin Müslüman ülkeler arasında 1 numara olduğunu söyledi. Türkiye'nin 1 numara olmasında Atatürk'ün çok önemli roller üstlendiğini ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"En Hakiki Mürşit İlim ve kadın-erkek motor güçleri aynı eksende dönmek zorundadır. Müslüman dünyaya bakıyoruz, Türkiye'nin bu toplumun içinde kutup yıldızı olduğunu görüyoruz. Gidin Müslüman ülkelerini gezin, tuvaletlerine girin, toplumun içine girin, kadının hak ettiği toplumun içerisindeki role bakın. Hırsızına bakın, arsızına bakın, uğursuzuna bakın. Türkiye'nin tabii ki eleştirilecek yerleri var ama İslam dünyası içerisinde Türkiye bir numaradır. Niçin? Bunun cevabı Atatürk'tür."

"Kılıçdaroğlu AKP'den daha tehlikeli"

"CHP'nin yönetim kadrosunu değiştiriyor. Yani kısacası, bu operasyonu yapanlar, Deniz Baykal gitsin kim gelirse gelsin demiyorlar. Gelecek olanı da planlıyorlar ve Kılıçdaroğlu'nu getiriyorlar. Bu benim uydurmam mı? Size şöyle söyleyeyim, 2008'de kurulan Amerika ile İsveç'in ortaklaşa düşünce kuruluşu olan Citroit bir çalışma yapıyorlar. Kemalizmi yok etmek lazım. Bu CHP ile bu iş olmuyor diyerek, Kılıçdaroğlu'nun da ismini yazıyorlar ve operasyonu yapıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu operasyonun ardından CHP'ye lider oluyor. Sonra bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu, 'Biz Atatürk zamanının CHP'si değiliz' diyebiliyor. İhanet ediyor. Neye ihanet ediyor? Bu ülkenin kurucu ideolojisine ihanet ediyor. Altı oka ihanet ediyor. Hatta şöyle söyleyeyim, Kılıçdaroğlu Türkiye'de AKP'den daha tehlikelidir."

Toplantıya, Anadolu Partisi Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Ormancı, Anadolu Partisi Bursa İl Yöneticisi Günay Kuzucu, Anadolu Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Samim Turgay Türkay'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Anadolu Partisi Anadolu Buluşmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement