Azerbaycan'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Nevruz Kutlaması

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı dolayısıyla tarihi İçerişehir'de çok sayıda ülkenin katılımıyla kutlamalar yapıldı.

21.03.2015 16:51

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı dolayısıyla tarihi İçerişehir'de çok sayıda ülkenin katılımıyla kutlamalar yapıldı.

Fastival alanında Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye, İran, Özbekistan, Pakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Rusya'ya ait yöresel yemekler, kıyafetler ve el sanatları tanıtıldı, çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi.

Ülkelerin kültürel öğelerinin tanıtıldığı, folklör gösterilerinin yapıldığı, akrobatların hünerlerini sergilediği festivalde, TRT sanatçıları da konser verdi.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi ile Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin organizasyonuyla hazırlanan Türkiye standı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Türkiye standında ebru sanatı, oltu taşı oymacılığı, tel kırma gibi geleneksel el sanatlarının incelikleri anlatıldı. Konuklara Türk mutfağına ait içli köfte, sarma, börek, baklava ve çiğköfte ikram edildi.

Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura, Azerbaycan halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Burada Türkiye'de var olan el sanatlarını ve Türk mutfağına özgü bazı yemekleri tanıtıyoruz. Ebru sanatı, oltu taşı işlemesi, telkari sanatı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanatçıları tarafından tanıtılıyor" dedi.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan da özellikle Türki cumhuriyetlerde yoğun olarak kutlanan nevruzun halkları birleştirdiğini söyledi.

Arslan, Nevruz Bayramı'nın ortak örf ve adetlere sahip büyük bir coğrafyayı birleştirdiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement