Bağımsız Aday Subaşı Aksekililerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Aday Subaşı Aksekililerle Buluştu

Bağımsız Aday Subaşı Aksekililerle Buluştu

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Vakfı ile Aksekililer Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "Aksekililer Buluşma Toplantısı"na katıldı.

03.05.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Akseki Eğitim Hayratı Yapanlar ve Yaşatanlar Vakfı ile Aksekililer Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Aksekililer Buluşma Toplantısı"na katıldı. Subaşı, siyasetin halkı şekillendirmeye, yani hizaya sokmaya çalıştığını ancak bu defa halkın 7 haziranda oyları ile siyaseti hizaya sokacağını söyledi

Merkezi İstanbul'da bulunan Vakfın Başkanı Vehbi Güleç ve Aksekililer Derneği Başkanı İbrahim Ekmekçi ile Antalya'da yaşayan Aksekililerin katıldığı her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleştirilen ATİK'deki geleneksel toplantıda konuşan Hasan Subaşı, sözlerine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın medyada yer alan "Sokağa çıktığımız zaman vatandaşın yüzünde nefret duygusunu görmek beni ürpertiyor" sözleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın veda konuşmasında, "Bu ülkenin en önemli sorunu insanların nefretle ayrışmasıdır, kutuplaşmadır" ifadelerinin altını çizerek başladı. Hasan Subaşı, "insanlar birbirlerine husumetle bakıyor. Siyaset rekabet içinde bir hizmet yarışı olmalıyken husumet odağı haline gelmiştir. Çözüm üretmekten uzak partilerin revizyona ihtiyacı vardır. İçinde bulunduğumuz durum ciddi tehlike arz ediyor" diyerek şöyle devam etti:

"Çağdaş demokratik ülkelere baktığımızda insanlar bir arada, huzur içinde yaşarken içinde bulunduğumuz bir adım ötemizdeki Ortadoğu coğrafyasında birbirine düşman insanların, farklılıkları yüzünden birbirlerini kestiğine tanık oluyoruz. Bizim demokrasiden vazgeçmek geri adım atmak gibi bir lüksümüz olamaz 'benim dediğim doğrudur', 'biz yaptık oldu' anlayışı ile sıkıntı yaşamaya başladığımız böylesi bir ortamda elimi taşın altına koymak zorunda kaldım. Bugün toplumun ortak aklı arayan, demokrasiye ve katılımcılığa inanan ve ortak paydada buluşacak tecrübeli, siyasetçilere ihtiyacı var"

"Siyaseti yeniden dizayn etmeliyiz"

SİYASETİN YENİDEN DİZAYN EDİLMESİNİN ZAMANI GELDİ

Türkiye'de siyaseti ve partileri yeniden dizayn etmenin zamanı geldiğini söyleyen Hasan Subaşı, "Bugün lider kadroları egemenliklerini güçlendirmek için halkı dizayn etmeye çalışmışlar, ancak gerginliğe neden olmuşlardır. Atama gibi vekil oluşturma TBMM'nin işlevini yitirmesine neden olmuştur. Toplum artık siyaset üzerinde baskı kurmalıdır. Toplum partilere ve siyasete yol göstermelidir. Halkın 7 haziran seçimlerinde siyasi partilere önemli mesajlar vereceğine inanıyorum. Partilerin değim yerindeyse silkelenmesi gerekiyor" dedi.

CHP,ÖN SEÇİM YAPTI AMA KENDİSİNİ ELEŞTİREN RIZA TÜRMEN'E YER VERMEDİ

CHP'nin ön seçim yaparak topluma önemli bir mesaj verdiğini hatırlatan Hasan Subaşı, şöyle devam etti: "Ancak listelerinde İnsan Hakları konusunda dünyanın önemli isimlerinden biri olan Rıza Türmen'e yer vermedi. CHP'nin yeterince sosyal Demokrat olmadığı şeklinde eleştirisi yüzünden, iki cümle etti diye Anayasa Profesörü Süheyl Batum'u da ihraç etmişlerdi. Bugün kadın şiddeti, Kürt sorunu ve Alevilerin ibadethane sorununu çözemiyorsak, temelinde insan hakları konusunda yetersizliğimiz vardır. İşte bu nedenle dibe vurmuş Türk siyasetinin ülkeyi doğru hedefe götürme şansı kalmamıştır. Türkiye'de siyasetin yeniden dizayn edilmesi Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi şirket mantığı ile olmaz. Türkiye'nin doğru, düzgün, siyaset ve Devlet adamlarına ihtiyacı vardır. Yeter ki toplum biraz daha cesur olsun, siyasete karşı daha ilgili ve duyarlı olsun" - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Aday Subaşı Aksekililerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement