Bahçeli: Biz Çözüm Sürecinden Rahatsızız - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: Biz Çözüm Sürecinden Rahatsızız

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde MHP grubu adına konuşan Devlet Bahçeli hükümeti hem bütçe hem de çözüm süreci üzerinden eleştirdi.

10.12.2014 18:23  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde MHP grubu adına konuşan Devlet Bahçeli, hükümete sert sözlerle yüklendi. "Bütçenin hayrı küçük bir azınlığa yarıyor, hiçbir vatan evladına hayrı dokunmayacaktır." diyen MHP lideri, çözüm süreci konusunda da konuştu. Bahçeli'nin "Ömür boyu ağırlaştırılmış hapse mahkum bir katilin benim o kadar ağırlığım yoktu İmralı'da daha güçlü oldum çözüm müdür? Kimlik kontrolleri çözüm müdür? Mehmetçiklerin enselerinden vurulmaları çözüm müdür? Asker selamı veren futbolcuya cevap vermek çözüm müdür?" dediği anlar sesinin en çok yükseldiği anlardı.

"17-25 ARALIK REZALETİNE BAKMAK YETERLİDİR"

İşte konuşmasından satır başları:

" Türkiye'nin kılcal damarlarına bütçe ayna tutmalıdır. Makarna ve kömür dağıtmaktan gocunmayan AKP hükümeti yakınlarını kayırmaktan da gocunmamaktadır. Vicdansız dengesizlik ne inançlarımızla ne de insanlığımızla bağdaşmaktadır. Uzunca bir süredir demokrasinin garantisi olan orta sınıf küçülmektedir. Bu sorun Türkiye'nin altan alta kabaran dip dalgasıdır. Tutarlı iyi projelendirilmiş programlara ihtiyaç vardır. Ya servet yaratırsınız ya da başkalarının servetine el koyarsınız. Zenginleşenlerin nasıl bu duruma geldiklerini görmek için 17-25 Aralık'taki rezaletlere bakmak yeterlidir. Darbe tezleri tutmamış, paralel tezleri ciddiye alınmamıştır. Büyük ve ana gövde olan Türk milletinin reflekslerini azaltan iki etmen vardır birisi yoksulluk diğeri de algı operasyonudur. Milli hisler şiddetli bir kanama geçirecektir.

"BİR TARAFTA RECEP AMCA, BİR TARAFTA SARAY"

Emeğin sermaye karşısında erimesi büyük çaplı yoksullaşmayı da beraberinde getirmektedir.
Demokrasisi tıkanmış bir ülkenin büyüdüğü bugüne kadar görülmemiştir. Güvenlik kaygısının arttığı bir dönemde ekonominin toparlanması imkanlar dahilinde değildir. Huzur ortadan kayboluyorsa süslü sözler bir anlam doğurmayacaktır. Bir yandan Ermenek'te Recep yırtık lastik ayakkabı giyerken bir tarafta saraylar inşaa edilmektedir. Tencerede pişirip kapağında yiyenlerin hakkına hepimizin rivayet etmesi gerek miyor mu?

"BÜTÇE FAİZE, RANTA, SOYGUNA İKRAMDIR"

İşsizler ordusuna hangi mazeretleri uyduracağız. 1150 odalı kaçak sarayla uğraşıyorduk, size gelinceye kadar akşam mı oldu diyeceğiz? Bütçenin yeni yetme despotlarına sunulması kabul edilemez. Vatandaşlarımızın perişanlığı rakam oyunlarıyla örtbas edilmektedir. Bütçenin müsriflik için planlandığı açıktır. Bütçe faize, ranta, soyguna ikramdır. Bütçe öngörülen hedefler milletimizin beklentileriyle ve ekonominin reeel durumuyla örtüşmemektedir.

"ALAATTİN'İN SİHİRLİ LAMBASINDAN ÇIKAN ÇÖZÜM SÜRECİ"

Siyaset tarihimizin en büyük sorunu birbirini anlamak, uzlaşmayla sorun çözme becerisi olan siyasilerin bütün güçlerini birbirini yıkmaya ayırdıklarını görürsünüz. Siyasetin bir amacı vardır. Fikri çatışmayı en aza indirmek amacı olmalıdır. İnsanları birbirine düşürmenin sonu olmadığı gibi bunun da dehşet veren gelişmelere neden olabileceği görülmelidir. Geleceğini kamplaşmaya göre planlayan iktidarlar hayatta kalmamıştır, kalmayacaktır. Alaattin'in sihirli lambasından ovula ovula çıkarılan çözüm kavramını konuşmak için önce sorundan sorunun ne olduğundan bahsetmek lazım. Sorunun araştırılıp öğrenilmesi gereken durum ve problemlerdir. Sorun nedir neleri kapsamaktadır. Çözümle ulaşılmak istenen nelerdir.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İHANET SÜRECİDİR"

Marjinal ve marazi gruplarla pazarlıklarla devlet ve millete kumpas kurmak en hafif tabiriyle ihanet değil midir? Bölünmeyi, birleşme; dağılmayı, toparlanma zannetme… Tarihe baktığımızda bugünümüzü yarınımızı gördük. Millet emanetimizin şükür duasını yarım asırdır yaptık. Ne zaman sorun izahları yapılsa ya insanımızdan… İmparatorluğumuzun sinir uçlarıyla oynandığında millet son yurduna sancılı bir dönüş yapmıştır. Fener Rum Patriği'de "çözüm" diye bağırıyordu. Gizlenen ana hedef bağımsızlıktı. İkinci meşrutiyette yer alan Yorgi Başo "çözüm" diyordu. Yunanistan, Karadağ, Makedonya, Hicaz çöllerinden Yemen'e kadar bir bir kaybedilmişti. Her sorun yeni bir isyan dalgası getirdi.

"ÇÖZÜM BU MUDUR"

Yüreklerinize sesleniyor ve soruyorum. Ömür boyu ağırlaştırılmış hapse mahkum bir katilin "benim o kadar ağırlığım yoktu İmralı'da daha güçlü oldum" sözü çözüm müdür? Kimlik kontrolleri çözüm müdür? Mehmetçiklerin enselerinden vurulmaları çözüm müdür? Asker selamı veren futbolcuya cevap vermek çözüm müdür? Sorarım hükümet sıralarına çözüm müdür?

"MHP DİMDİK AYAKTA"

Türk milleti bu tuzağa düşmeyecektir. MHP, zalimin korkusu hainin korkulu rüyası olarak dimdik durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, tek bayrak, tek vatan, tek dil anlayışıyla ne olursa olsun korunacaktır. Millet istiklaline yine leke sürdürmeyecektir.

"BAŞBAKAN NEREDE DURACAK"

Aldıkça iştahı kabaran gücün duracağı yer neresi olacak? Hükümetin direnci nerede ortaya çıkacak? "Çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir" diyen Başbakan hangi aşamaya kadar bölücü unsurların dediğini yapacak?

"BİZ MÜZAKERELERDEN RAHATSISIZ" DEYİP HDP'Yİ ELEŞTİRDİ

Biz yapılan müzakerelerden rahatsızız. Siyasi bölücüler kıyamet kopartmaktan bahsetmektedirler. Siyasi partilerin eylemleri devletin bağımsızlığına, aykırı olamayacaktır. Aksi bir tavır anayasal yaptırımlar uygulamayı gerektirir. Kobani olaylarının bir benzeri yaşanırsa bunun bedelini kim ödeyecektir? Artık ihanet saklanmıyor. Asker ve polislerimizle uğraşırken, PKK militan kadrosunu dolduruyor, yaşları küçük çocukları dağa götürüyor hala acizce bakacak mısınız? Artık ihanet saklanmıyor. Türkiye eriyor, millet tahrip ediliyor, vatan tartışılıyor, hainler baş tacı yapılıyor, hala 'durmak yok yola devam' mı diyeceksiniz? Kesinlikle vermek isteyenlerle, ısrarla almak isteyenler arasındaki engeller zayıfladığında, taraflar görüş menziline girdiğinde ortaya çıkabilecek gelişmeler hakkında aranızda bir öngörü geliştiren var mıdır. Bölmek isteyenlerle, 'böldürmem' diyenlerin karşılaşması vuku bulursa nelerin olacağını milletvekilleri hiç düşünmüşler midir?" (Bahçeli, üstü kapalı bir şekilde HDP'yi eleştirirken parti sıralarına baktı.)





Bahçeli: Biz Çözüm Sürecinden Rahatsızız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bahçeli: Biz Çözüm Sürecinden Rahatsızız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • haskürt: kafanı duvarlara vur 16 27 Yanıtla
  • kürt: sen rahasızsan iyi şeyler yapılıyor demektir sen rahatsızsın diye sonuna kadar destekleyeceğiz:))) 9 33 Yanıtla
  • derbederoglu: Ak parti olmasa dogudan 150 pkkli meclise girdiydi simdi zübük.Sen boyle irkcilik yapmaya devam et,hepimiz türküz ama önce muslumaniz bunu ögren,chp nin ne mal oldugu belli zaten.Dua edin ak parti dogudan oy aliyor,bunu o kalin kafaniza yerlestirin kurtcu bıyıklı sahte vatanseverler 3 27 Yanıtla
  • aa a a a a: demekki bütçede çok para var kürt düşmanı hain adam 6 23 Yanıtla
  • ASD: MHP YE OY VERMEK AKLIMDAN GEÇMEZDİ, , AMA HERKEZ MHPLİ OLACAK GÖRÜN BAKIN HELE ŞU DOĞU ÖZERKLİK İÇİN BİR PATLASIN OZAMAN AKPLİLERLEDE GÖRÜŞECEĞİZ !!!! 14 13 Yanıtla
  • BABANIZ: Biz de Bahçeliden Rahatsızız. . . . 10 11 Yanıtla
  • BOXCELİ: BOXCELİYE BAKIN ÇOKTANDIR KAN GÖRMEMİŞ ASKER KANI :))) 6 13 Yanıtla
  • Tamtam: Yürübe Devlet kim tutar seni!!!!! 7 12 Yanıtla
  • serhildan: Sadece senin değil senin gibi bütün faşist düşünceye sahip olanlar birgün bitecekler. Inşallah 10 8 Yanıtla
  • aebi: çünkü sen faşistsin tabi karşı gelirsin. . . 9 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement