Bakan Arslan'dan ABD'nin Kabin Yasağına Tepki: Doğru Bir Uygulama Değil - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Arslan'dan ABD'nin Kabin Yasağına Tepki: Doğru Bir Uygulama Değil

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin 'kabin yasağı'yla ilgili olarak "Doğru bir uygulama değil" dedi. Öte yandan THY yetkilileri, ilk uygulamanın yarın sabah 08.30'da başlayacağını açıkladı.

21.03.2017 15:45  Güncelleme: 17:08

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin ABD uçuşlarında telefon dışındaki cihazlara getirilen kabin yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Arslan, "Doğru bir uygulama değil. Yılda 80 milyon yolcunun uçtuğu İstanbul'u başkalarıyla karıştırmasınlar. Bizim derdimiz bu uygulamanın yolcunun konforunu da sayısını da etkileyebileceği" dedi.

Bakan Arslan'ın konuşmalarından satır başları;

"KİMSE KEYFİ İÇİN ABD'YE GİTMİYOR"

"Elbette ki bu bizim ülkemiz açısında da doğru bir şey değil. Bence ABD açısında da doğru bir şey değil. Zira kimse keyfi için oraya gitmiyor. Veya kimse keyfi için oradan buraya gelmiyor. İki ülkenin ticareti açısından da farklı ilişkilerin gelişmesi açısında da bu yolculuklar yapılıyor."

"BİZİ BAŞKA ÜLKELERLE KARIŞTIRMASINLAR"

"Biz bu konuda dünden itibaren arkadaşlara gerekli talimatları verdik.ABD'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz. Arkadaşlar dünden beri başladılar muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. Önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız. İstanbul'u, İstanbul Atatürk Havalimanı'nı başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırmamaları gerektiğini de özellikle vurguluyoruz. Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul'u başka yerlerle bence karıştırmasınlar."

"KONUNUN MUHATAPLARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ"

"Biz bu anlamda her türlü güvenliği tedbiri zaten alıyoruz. Dünden itibaren de arkadaşlar çalışmaya başladılar. Karşılıklı muhataplarıyla görüşüyorlar. Bizim derdimiz uygulamanın nasıl olacağı konusu değil. Bu uygulamanın yolcunun konforunu da sayısını da düşürebileceği.

Bunu yolcunun faydasına olmadığını özellikle vurgulayıp bundan geri adım atmasını ya da hafifletilmesi gerektiğini konuşuyoruz. O müzakere ediliyor."

CEP TELEFONUNDAN BÜYÜK CİHAZ SOKULMAYACAK

Türk Hava Yolları'ndan (THY) bugün gelen açıklamada, aralarında İstanbul'un da bulunduğu, 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacakları belirtilmişti.

YASAK HANGİ ÜLKELERİ KAPSIYOR?

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla başlatılan uygulama Türkiye'nin yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak.

THY'DEN AÇIKLAMA

Söz konusu havalimanlarından uçaklara binecek yolcular, yanlarına DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makineleri ve elektronik Oyun cihazlarını alamayacak.

Türk Havayolları (THY), bugün yaptığı açıklamayla yeni gelişmeyi duyurdu.

'Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat edecek yolcularımızın dikkatine' başlığı taşıyan açıklamada, "ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir" denildi.

UYGULAMA YARIN BAŞLAYACAK

THY yetkilileri ilk uygulamanın yarın sabah 08.30'da İstanbul'dan New York'a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını açıkladı.

Bakan Arslan\'dan ABD\'nin Kabin Yasağına Tepki: Doğru Bir Uygulama Değil

Son Dakika Ekonomi Bakan Arslan'dan ABD'nin Kabin Yasağına Tepki: Doğru Bir Uygulama Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement