Bakan Avcı "Eskişehir Demiryolu Kültürü" Sergisini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı "Eskişehir Demiryolu Kültürü" Sergisini Gezdi

Bakan Avcı "Eskişehir Demiryolu Kültürü" Sergisini Gezdi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Eskişehir demiryolu kültürü” fotoğraf sergisini gezdi.

27.03.2014 15:14

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, "Eskişehir demiryolu kültürü" fotoğraf sergisini gezdi.

Bakan Avcı, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kalıcı Eserler Projeleri tanıtım toplantısının ardından Kurşunlu Külliyesi'ndeki demiryolu kültürüne ilişkin Mustafa Aksay tarafından açılan fotoğraf sergisini ziyaret etti. Sergi gezisi esnasında açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, Mustafa Aksay'ın birçok kesimin takdirini toplayan "Hicaz Demiryolu" adlı belgeselin yapımcısı olduğunu söyledi. Nisan ayında gar binasında demiryoluyla alakalı açılacak müzede bu serginin yeniden görücüye çıkacağını aktaran Avcı, "Milli Eğitim Bakanı olarak da hemen ilk müşteri de biz olacağız inşallah. Bütün okullarımız, düzenli olarak ilkokullarımız, ortaokullarımız, liselerimiz de bu sergiyi gezecekler. Böylece Eskişehir'in demiryolu kültürü hakkında fikir sahibi olacaklar. Hem de Türkiye'nin nereden gelip nereye gitmekte olduğunu bizzat gözleriyle bu sergi vesilesiyle görmüş olacaklar" dedi.

Avcı, Eskişehir'e böyle bir sergiyle katkıda bulunduğu için Aksay'a teşekkür ederek, serginin aynı zamanda Londra ve Berlin'de açılacağını da kaydetti.

Yapımcı Aksay ise, sergide 40 eserin bulunduğunu aktardı. Aksay, "Bu sergi sadece örnek bir çalışmadır. Asıl çalışma gar binası içerisindeki depo bölümünün sabit kalıcı eser olarak bir müze haline dönüştürülmesiyle sergilenecek. Burası, sürekli film gösterileri, sürekli sergi sunumları hatta oturup kahvenizi içerek bu kültürü yaşayacağınız bir hale dönüştürülecek inşallah."

Daha sonra Bakan Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna sergiyi gezerek bilgi aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı 'Eskişehir Demiryolu Kültürü' Sergisini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement