Bakan Bozdağ, Yüksek Yargı Başkanlık Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Bakan Bozdağ, Yüksek Yargı Başkanlık Seçimlerini Değerlendirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın görevi bırakması tamamıyla kendi takdirinde olan bir husus. yani anayasal ve yasal bir engel yok. Kendi tercihi, saygı duymak lazım" dedi.

10.02.2015 12:35

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın görevi bırakması tamamıyla kendi takdirinde olan bir husus. yani anayasal ve yasal bir engel yok. Kendi tercihi, saygı duymak lazım" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı öncesi Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık seçimlerini değerlendiren Bozdağ, "Sayın Kılıç, yaş haddinden emekliye ayrılacaktı. Yasa gereği 2 ay içerisinde seçimlerin yapılması gerekiyordu. Bugün itibarıyla seçimler tamamlandı. Sayın Başkanın seçim sonuçları da açıklandı. Prof. Dr. Sayın Lütfü Arslan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. Hayırlı olsun diyorum. Sayın Arslan'ın başkanlığını tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Anayasa Mahkemesi'nin başında 'Anayasa Hukuku Profesörü' bir hocamız görev yapacaktır. Lütfü Arslan Bey, geçmişi itibarıyla çok başarılı bir ilim adamı, Anayasa Mahkemesi tecrübesi de var. Anayasa Mahkemesi'nde ülkemiz, hukukumuz için faydalı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"KENDİ TERCİHİ, SAYGI DUYMAK LAZIM"

Bir gazetecinin Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın "Yeni başkanın rahat çalışması için emekliye ayrıldığını" ve "Kendisini en çok 'darbeci' söyleminin rahatsız ettiği" yönündeki açıklamaları hatırlatması üzerine, "Sayın Kılıç'ın kendi değerlendirmeleri, onun şahsi değerlendirmeleri hakkında 'niye böyledir, neden bunları ifade ediyor' demek benim işim değil. O kendi açısında olayı nasıl değerlendiriyorsa öyle ifade ediyor. 'Bugün aynı çatı altında iki başkan olmaz' ifadesini kullandı. Bu açıdan baktığınızda yeni başkan var, mevcut başkan var. Bu açıdan kendisi görevden emekliliğini isteyerek ayrılmayı tercih etti. O tamamıyla kendi takdirinde olan bir konu yoksa yasal açıdan bir mani yok, ayın 13'üne kadar da görevine devam edebilirdi. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldıktan ve seçim sonuçları kesin olarak ilan edildikten sonra seçilmiş cumhurbaşkanı olarak Başbakanlık vazifesini sürdürmüştü. O zamanki Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beyefendi de Cumhurbaşkanlığı görevine devam etmişti. Yani görevi bırakması tamamıyla kendi takdirinde olan bir husustur. Yani Anayasal ve yasal bir engel yoktur. Kendi tercihi, saygı duymak lazım" karşılığını verdi.

"BEĞENMEDİĞİMİZ KARARLARIN SAYISI DAHA AZ"

"Sayın Arslan'la Sayın Haşim Kılıç'tan daha rahat çalışacağınıza inanıyor musunuz?" sorusunu da cevaplayan Bozdağ, "Biz Haşim Kılıç beyefendiyle de iyi çalıştık. Son 1 yıl içerisinde bir takım şeyler oldu ama baktığınızda Haşim Kılıç'la da iyi çalıştık. Haşim Kılıç'ın bugüne kadar verdiği kararlar ortada. Bizim eleştirilerimiz de ortadadır. Ama bir insanı değerlendirirken sadece eleştirilen konularla ilgili değil takdir edilen konularla beraber değerlendirmekte fayda var. Haşim Kılıç da başkanlık yaptığı süre içerisinde, başkanvekilliği yaptığı ve üyelik süresi içinde -toplam 25 yıl yapıyor- pek çok önemli kararlara imza atmıştır. Bizim beğenmediğimiz kararlar var, takdir ettiğimiz kararlar var. Beğenmediğimiz kararların sayısı daha az" ifadelerini kullandı.

"İÇ GÜVENLİK PAKETİ'NDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

"İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri ertelendi. Ne zaman görüşülecek, ertelemenin nedeni nedir?" sorusuna Bozdağ, "Grup Başkanvekili arkadaşlarımla görüşme yapmış değilim, sebebini bilmiyorum ama Meclis kapanmadan önce İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşacağını biliyorum" yanıtını verdi.

"İç Güvenlik Paketi'nde değişikliğe gidilebilir mi?" sorusu üzerine ise Bozdağ, "Benim İç Güvenlik Paketi'nin detayları üzerinde bir değerlendirme yapmam doğru olmaz çünkü İçişleri Bakanlığımız yasayı takip ediyor. Benim bildiğim yasada bir değişiklik yok. Komisyondan geçtiği gibi yasalaşacak diye biliyorum. Yeni bir gelişme varsa ondan haberim yok" açıklamasında bulundu.

"YENİ YARGITAY BAŞKANI'NA GÖREVİ HAYIRLI OLSUN"

Yeni Yargıtay Başkanı'nın da seçildiğine işaret eden Bozdağ, "Herkes Anayasa Mahkemesi'ne kilitlendiği için orayı görmedi ama İsmail Rüştü Cerit beyefendi Yargıtay'ın yeni başkanı seçildi. İsmail Rüştü Cerit Beyefendi'ye de görevinin hayırlı olmasını ve görevinde başarılar diliyorum. Görev süresi içerisinde Yargıtay'a, hukuk sistemimize hizmet edeceğine yürekten inanıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bozdağ, Yüksek Yargı Başkanlık Seçimlerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement