Bakan Çağlayan İş Adamlarına Ödüllerini Verdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Çağlayan İş Adamlarına Ödüllerini Verdi

Bakan Çağlayan İş Adamlarına Ödüllerini Verdi

Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve iş adamları katıldı.

01.07.2013 06:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve iş adamları katıldı. Burada konuşan Bakan Çağlayan, 2008 yılında ABD'de başlayan krizin dünyayı bu kadar etkileyeceğini hiç kimsenin öngöremediğini belirterek, "Avrupa ekonomisi uzun yıllarda kendini anca toparlayacağa benziyor. Türkiye geçen yıl yüzde 12.2'lik ihracatla dünyada ihracatını en fazla arttıran 2'nci ülke olmuştur. Avrupa bölgesinin işsizlik rakamları Türkiye'nin rakamlarının çok üstünde. Yapılan ihracat istihdamı, büyümeyi ve üretimi arttırdı. Ülkemiz 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 3 büyüme başarısı gösterdi. Türkiye geçtiğimiz 4 yılda 5 milyon 200 bin istihdam yaptı. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, her yerde iş yapan Türkleri görürsünüz" dedi.

Dünyada Türkiye'nin başarısından övgüyle bahsedildiğine işaret eden Bakan Çağlayan, "Türkiye yatırım ortamının en iyi şekilde sağlandığı bir ülke olma doğrultusunda yoluna devam ediyor. Bizim ihracatçılarımız dünyanın 241 gümrük bölgesine ihracat yapıyor. Asya Pasifik'te 2 küçük ülkeye de ihracat yapacağız. Mayıs ayın ihracat rakamları açıklandı. Bu ay içerisinde 13.3 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Bizleri 2013 yılında orta vadeli program hedefi olan 158 milyar dolarlık ihracat hedefi bekliyor. Ülke olarak dünya ekonomisi terse giderken, ihracatını arttıran bir Türkiye anons edeceğiz. Mayıs ayında 152 ülkeye ihracat rekoru kırdık. Türkiye pazar çeşitliliğiyle bu rakamları yakaladı" diye konuştu.

Mersin'de gerçekleştirilen 17'nci Akdeniz Oyunları'nın kapanışının bugün gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Çağlayan, "Akdeniz Mersin, Mersin Akdeniz'dir. 24 ülkenin katılımıyla yeni yapılan tesislerde Akdeniz Oyunları'nı gerçekleştirdik. Bu tesislerle Mersin, tüm dünyaya damgasını bastı. Mersinimizdeki tesisler birçok alanda Mersinimizi ve Akdeniz'imizi Türkiye'nin markası yapmaya devam edecektir" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise Akdeniz Oyunları'yla Mersin olarak Türkiye'yi temsil etmenin, Türk insanının güleç yüzünü göstermenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "İhracatın ülkemizin kalkınmasında vazgeçilemez derecede büyük bir önemi vardır. Ekonominin gelişmesine kattığı değerler kadar, Türkiye'nin uluslararası alanda kendi iddiasını her kesime taşımasında çok büyük manevi değeri var. Ülkemizin gelişmesine katkı koyan işadamlarına ve Türkiye'nin ihracat gemisinin kaptanı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AKİB bünyesinde yer alan 8 birlikten ilk 5'e giren firmalar ödüllendirildi. Firma temsilcileri ödüllerini Bakan Çağlayan ile Vali Güzeloglu'nun elinden aldılar.

Haber: MERSİN-DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çağlayan İş Adamlarına Ödüllerini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement