Bakan Çelik'ten BDP'li Belediyeye Ziyaret - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik'ten BDP'li Belediyeye Ziyaret

Bakan Çelik\'ten BDP\'li Belediyeye Ziyaret

Devlet Bakanı Faruk Çelik, BDP'li Suruç Belediyesi'ni ziyaret etti.

26.04.2011 17:50

Devlet Bakanı Faruk Çelik, BDP'li Suruç Belediyesi'ni ziyaret etti. İlçede geniş güvenlik önlemi alınan ziyaret sırasında Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Koçti'nin "Bu akan kan ne zaman duracak?" diye sordu. Bakan Çelik, bunun üzerine, "Kimse ölmesin. Niye canlar gitsin, niye ağız tadıyla birlikte yaşanmasın? Ama Türkiye'de artık her şey konuşuluyor" yanıtını verdi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa 1'inci sıra Milletvekili adayı olan Faruk Çelik, bugün Suruç İlçesi'ne gitti. Bakan Çelik'in gelişi öncesi BDP'nin, KCK/TM duruşmasını protosto yürüyüşü düzenlemesinden dolayı ilçede geniş güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda zırhlı araç ile ilçede güvenlik önlemi alan polis, Bakan Çelik'in gelişi öncesi okuldan çıkan öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı. Polisler, kendilerine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara öperek karşılık verip, sohbet etti. Öğleden sonra ilçeye gelen Bakan Çelik, başkanlığını KCK/TM operasyonu kapsamında tutuklanan Ethem Şahin'in yaptığı Suruç Belediyesi'ni ziyaret etti. Beraberinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve AK Parti Milletvekili adaylarıyla birlikte belediyeye gelen ve makamına çıkan Bakan Çelik'i, Suruç Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan ve başkan yardımcıları karşıladı. Ziyaret sırasında Bakan Çelik'e, belediyeye gelen ilk bakan olduğu söylenerek ziyaretinden dolayı teşekkür edildi.

Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Koçti, aynı zamanda bir asker annesi olduğunu belirterek Türkiye'de akan kanın durmasını istedi. Türkiye'de barış istediklerini söyleyen Koçti, daha sonra Bakan Çelik'e, "Türkiye'ye barışı getirme çabalarınız var mı? Ben oğlu Kütahya'da bulunan bir asker annesi ve barış annesi olarak bunu soruyorum. Karşımda bazı anneleri gördüğüm zaman o acıları aynen paylaşıyoruz. Bir devlet bakanı olarak bunun için herhangi bir çalışmanız var mı? Ne zaman bu kan duracak, annelerin gözyaşları ne zaman dinecek? Hakkari'de şehit düşen uzman çavuş acısını, bir anne olarak bende yaşadım. Bu annelerin gözyaşlarının durmasını istiyorum. Buna ne zaman bir çözüm bulunacak" diye sordu.

Bakan Çelik, bunun üzerine herkesin aynı şekilde bakış açısını sergilemesi halinde ülkede ağız tadıyla yaşama imkanı sağlanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Asılında çok güzel şeyler oluyor. Şimdi basit şeylere takılı kalınmış, abartılmış, belki de ayrılık tohumları ekmek isteyenler için fırsat doğmuş. Ama sizin görüşleriniz güzel; kimse ölmesin tabi, niye buradan canlar gitsin, niye ağız tadıyla birlikte yaşanmasın. Türkiye'de artık her şey konuşuluyor. Bu önemli bir meseledir. Konuşulmaması sıkıntılıydı. Şimdi konuşuluyor ve inanıyorum ki birlik ve bütünlük içersinde herkes hakkına, hukukuna anadan doğduğu gibi aynı haklara sahipse o hakları elde edecek ama birlik ve bütünlüğümüz konusuna hassasiyet göstereceğiz. İnşallah kimse hayatını kaybetmez. Sosyal barışın ve güzelliğin olması için herkes kendisini bir başkasının yerine koymalıdır. "

Suruç Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan ise ilk defa bir bakanın ziyaretinden memnun olduğunu anlatırken, KCK davasının ne olacağına ilişkin sorusuna Bakan Çelik, "Ben hukuki boyutlarını bilmiyorum. Bu konuları böyle süreç içerisinde konuşacağız. Sorun varsa hepimizin sorunudur ve böyle kabul etmemiz gerekiyor. İlgili ortamlarda ayrıntılarıyla konuşmamız gerekiyor. Bir haftadır ben buradayım geldiğimde Suruç belediye başkanında KCK davasında tutkulu olduğunu öğrendim. Bu amaçla sizi ziyaret ettim. Diyalog ortamı son derece önemlidir. Kişilerin siyasi görüşlerine bakmasızın bu ortamı geliştireceğiz" dedi.

Bakan Çelik ve BDP'liler daha sonra basına kapalı 20 dakika görüştü.

Bakan Faruk Çelik, belediye ziyaretinin ardından sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar ile Suruç Öğretmenevi'nde bir araya geldi. BDP'nin 'Demokratik Çözüm Çadırı'nın karşısında bulunan Öğretmenevi çevresinde toplantı süresince geniş güvenlik önlemi alındı. Öğretmenevi'ne gelen bir grup köy ve mahalle muhtarı ise, girişte polis tarafından üst araması yapılmasına tepki göstererek toplantıyı protesto edip ayrılmak istedi. Ancak bu kişiler, Suruç Muhtarlar Derneği yöneticilerinin araya girmesinin ardından toplantıya katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Suruç'a ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini dinleyen Bakan Çelik, daha sonra ilçeden ayrıldı. - Şanlıurfa/ Suruç

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik'ten BDP'li Belediyeye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement