Bakan Eker, Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımına Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eker, Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımına Katıldı

Bakan Eker, Bucak\'ta 101 Bin Fidan Dağıtımına Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bucak Belediyesi’nin 101 bin fidan dağıtım kampanya programına katıldı.

28.11.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bucak Belediyesi'nin 101 bin fidan dağıtım kampanya programına katıldı.

Programa katılan Bakan Eker'e, Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve partililer eşlik etti. Bucak Belediyesi'nin 101 bin fidan dağıtım kampanyasına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Cumhuriyet Meydanı'nda partililerle selamlaştıktan sonra fidan dağıtımı yapılan bölgeye geçti. Bakan Eker yaptığı konuşmada, "Bugün Burdur'da güzel açılışlar yaptık, bunların iki tanesi de Bucak'ta idi. Bu yatırımların yarısını bakanlık olarak hibe olarak biz verdik. Burada ise belediyemizin yaptığı 101 fidan dağıtımı kampanyası var. Bu kampanyadan dağıttığımız fidanlar yeşerecek" dedi.

Fidan dağıtım kampanyasından sonra Bakan Eker, Bucak Belediyesi'ne geçerek Başkanı Süleyman Mutlu ile görüştü. Bakan Eker'e ilçe ile ilgili brifing veren Mutlu yapılan çalışmalar ve devam eden çalışmalarla ilgili destek istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak biz önce kırsal kalkınma yatırımları kapsamında yatırımları destekliyoruz. Bucak'ta şu anda 21 yatırımda 15 milyon liradan yaklaşık 9 milyon lirasını hibe olarak karşılıyoruz. Yapılan yatırımların en az yarısını yüzde 50 ve 60'lara kadar hibe olarak destekliyoruz. Dolayısı ile ilçemizin tarım ve hayvancılığa dayalı kaliteli ham medde üretimine yönelik tesislerin kurulmasına teşvik ediyoruz. Burdur bu bakımdan Türkiye'nin şanslı illerinden. Hükümetimiz bugün sadece Burdur'a, tarım ve hayvancılığa, 650 trilyon hibede bulunmuştur. Burdur ve ilçelerinde 238 tane tesisin en az yarısı hibe yolu desteği verilmektedir."

Bakan Eker Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde toprak mahsulleri ofislerinin şehir içerisinden çıkarılması için belediye ve kurumlarla takas yapılacağını da sözlerine ekledi.

Bucak salebi ikram edilen Bakan Eker, Antalya'ya hareket etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Eker, Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement