Bakan Eker, Oyuncu Cemal Hünal'ın At Üzerindeki Gösterisini İzledi - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Oyuncu Cemal Hünal'ın At Üzerindeki Gösterisini İzledi

Bakan Eker, Oyuncu Cemal Hünal\'ın At Üzerindeki Gösterisini İzledi

At ve Binicilik Fuarı, Bakan Mehdi Eker'in katılımıyla açıldı.

11.04.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

At ve Binicilik Fuarı, Bakan Mehdi Eker'in katılımıyla açıldı.

Bakan Eker oyuncu Cemal Hünal ve ekibinin sunduğu "Tarihin İçinden Dörtnala" gösterisini izledi.

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

At ve Binicilik Fuarı (EQUIST) İstanbul Horse Show, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını üçüncü kez ziyaretçilerine açtı. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Açılış öncesi konuşan bakan Eker, "Attan ayrı düşmüş, ayrı kalmış ve onu neredeyse unutacak noktaya gelmiş modern kent insanının atla tekrar bağının güçlendirilmesi, onun tekrar buluşacağı imkanlar, yatırımlar, kurumlar, müesseseler oluşturulması için bir tasavvura sahibiz" diye konuştu.

HİPOTERAPİ MERKEZLERİ KURULACAK

Safkan Arap atı yetiştiriciliğinde dünyanın en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne sahip olduklarını ifade eden Bakan Eker, "Bursa Karacabey, Malatya Sultansuyu, Eskişehir Çifteler Mahmudiye'de bu 3 yerde binicilik ve hipoterapi merkezleri kurmak suretiyle ilgili diğer sektör paydaşlarımızla biz açığız. Onlarla birlikte şimdi bunun çalışmasını yapıyoruz. İlk uygulaması yakın bir gelecekte Ankara'da inşallah hizmete girecek. Çalışmaları yapıldı, planı ve projeleri yapıldı. Şu anda uygulama sürecindeyiz. Ne için atla insanları buluşturmamız lazım yeni nesilleri. Çünkü sadece kırsal alanda yaşayan değil at. Bana göre şehirlinin daha fazla ihtiyacı var. Onun yoldaşlığına, onunla senkronize bir şekilde yapılacak muhteşem spora şehirlilerin daha çok ihtiyacı var. Biz bakanlık olarak bunun çabası içindeyiz. 3 yerde bunu başarıyoruz. Hem insanların atla tanışmasını sağlayacak, binicilik yapabilecekleri bir merkez olacak hem tedavi amaçlı kullanılacak. Hipoterapi yani ata binmek suretiyle otistik çocukların ve diğer başka bazı hastaların onların tedavisinde mutlaka attan istifade edebileceği bir sistemin kurulmasının çabası içindeyiz" şeklinde konuştu.

"TARİHİN İÇİNDEN DÖRTNALA" GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından bakan Eker, fuara destek verenlere plaket verdi. Fuara desteklerinden ötürü katılımcı firmalar da bakan Eker'e plaket sundu. Bakan Eker plaket töreninin ardından fuarın açılış kurdelesini keserek standları ziyaret etti. Bakan Eker oyuncu Cemal Hünal ve ekibinin sunduğu "Tarihin İçinden Dörtnala" gösterisini izledi. Hünal ile birlikte oluşturulan alanda 3 kişi at üstünde çeşitli gösteriler sundu. Hareket halindeyken okla hedef vurma, kılıçla hedefi ikiye bölme ve mızrakla av gösterisinin sunulduğu etkinlik bakan Eker ve diğer izleyenlerin beğenisini kazandı. Gösterinin ardından Hünal ve ekibi bakan Eker ile birlikte biraraya geldi. Gösteriyle ilgili görüşü sorulan bakan Eker, "Gösteri muhteşemdi. Türkiye'de yeni gelişiyor. İnşallah daha geniş mekanlarda daha güzel katılımlı etkinliklerde önümüzdeki günlerde iyi noktalara gelir" diye konuştu. Bakan Eker'e ziyaret ettiği Jarndama Genel Komutanlığı ve İstanbul Üniversitesi standlarında çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Oyuncu Cemal Hünal'ın At Üzerindeki Gösterisini İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement