Bakan Elvan: Karayolları'ndaki Değişimi Motivasyon İçin Yaptık" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Karayolları'ndaki Değişimi Motivasyon İçin Yaptık" Haberine Ek

Bakan Elvan: Karayolları\'ndaki Değişimi Motivasyon İçin Yaptık" Haberine Ek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konak Tüneli kazı çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını, Ocak ayının ortalarına doğru tünelde ışığın görüleceğini ve Mayıs ayında hizmete açılacağını kaydetti.

30.12.2014 16:58

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konak Tüneli kazı çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını, Ocak ayının ortalarına doğru tünelde ışığın görüleceğini ve Mayıs ayında hizmete açılacağını kaydetti. Konak Belediyesi'nin ÇED raporu alınmadığı için açtığı davayı değerlendiren Elvan, 'Konak Belediyesi niye rahatsız oluyor ki ' Hayretle karşılıyorum. Tünelde yasal olmayan bir durum yok. Siyaset yapma arenası tüneller değil"dedi.

Konak Tüneli inşaatını inceleyen, proje hakkında bilgi alan ve iş makinasıyla tünelde çalışma yapan Elvan, tünelin İzmir için son derece önemli olduğunu Konak Buca ve Karabağlar arasında ciddi rahatlama sağlayacağını, Yeşildere Caddesi'ne bağlantısının bulunacağını ve Alsancak trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağın kaydetti. Elvan, "Ocak ayının ortalarına doğru ışığı göreceğiz ve buradaki bizim hedefimiz de mayıs ayında inşallah İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine tüneli sunmak istiyoruz. İnşaatın yüzde 95'i tamamlandı" dedi.

Konak Belediyesi'nin tünel için ÇED raporu alınması gerektiğine ilişkin açtığı dava hakkında da açıklamada bulunan Lütfi Elvan, "İnanın hayretle karşılıyorum. Biz bunu hizmet etmek için yapıyoruz. İzmir halkımıza hizmet etmek, halkımızı rahatlatmak için bu projeyi yapıyoruz. Bir belediyenin dava açmasını, hele hiçbir yasal altyapısı olmayan bir dava açmasını yadırgıyoruz. Bununla ilgili düzenlemeler bellidir. Özellikle bu tünelin yapımıyla ilgili olarak kurumumuz Karayolları Genel Müdürlüğü yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmıştır. Bir bakanlık yasal prosedürlerini tamamlayamayadan böyle bir işe başlayabilir mi, bu konuda sıkıntımız yoktur, son derece rahatız. O süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanmıştır. Konak Belediyesi niye rahatsız oluyor anlamıyorum? Hangi süreçlerde ÇED'in olacağı hangi süreçlerde olmayacağı yasal süreçlerde bellidir. Yasalara aykırı en ufak bir işlem yapılmamıştır bu tünelde. Siyaset yapma arenası tüneller değil, hizmetlerdir. Siyaseti başka yerde de yaparız. Biz İzmir'in tek ses olmasını istiyoruz. Biz hizmet yapmak istiyorsak bize de engel olmayın" dedi.

Bölgede hiç sondaj yapılmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Elvan "Efendim bu bölgede hiç sondaj yapılmamış, gelen eleştirilerden biri. Burada 60'ın üzerinde sondaj yapıldı, şu görmüş olduğunuz tünel güzergahında nerede neyle karşılaşacaklarını biliyoruz. Efendim ağaçlar kesiliyor. Bugüne kadar ağaçların tamamının deplasesi gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yaptık. Kalan az sayıda ağacın deplasesini arkadaşlarımız yapacak. 2014'te Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir sınırları içinde 43 bin ağaç dikti. Bir taraftan yolları yapıyoruz diğer taraftan yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz" dedi. Tünel üzerindeki 62 evin kamulaştırılmasının hemen hemen tamamlandığını, 69 evin de tedbir olarak boşaltıldığına dikkat çeken Elvan ailelere taşınma parası ve kira ödediklerini söyledi. Tünel inşaatında 60-70 metre kaldığını bu kesim tamamlandıktan sonra havalandırma, elektrifikasyon işlemlerinin yapılacağını dile getiren Elvan, Mayıs ayında tünel açılışının gerçekleştirileceğini açıkladı. İzmir'de kısa süre içinde çok saylıda projeyi bitireceklerini ve açacaklarını belirten Elvan "İzmir'de ne isterseniz var un var şeker var helva yapmak gerekir. İzmir öyle bir yer biz de var gücümüzle bu katkıyı size sağlayacağız" dedi.

İZMİR LİMANI'YLA İLGİLİ YANLIŞ BEYANATLAR VERİLİYOR

Lütfi Elvan, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Elvan, Vali Toprak'ı övdü. Vali Toprak'ın kalkınma ve gelişme alanında teori ve pratikte deneyimli olduğunu söyledi. İzmir Alsancak Limanı'yla ilgili tartışmalara dikkat çeken Elvan, 'Kimsenin kuşkusu olmasın İzmir liman kenti olmayı sürdürecek. Zaman zaman İzmir limanına yönelik hiç ilgisi olmayan beyanatlar verildiğini, yorumlar yapıldığını görüyorum. Bunlar son derece yanlış şeylerdi. İzmir limanı çok önemlidir. İzmir limanına yönelik olarak değişik mahkeme kararları, yürütmeyi durdurma kararları alınmış. İmar planlarında yapılan bazı değişikler uygun görülmemiş. Bunun gibi geçmişte bazı sıkıntılar yaşanmış. Biz İzmir limanının büyümesi kapasitesinin üç katına çıkması için kruvaziyer, konteyner ve kuru yük için plana sahibiz. Ancak bunla ilgili mahkemeden çıkan yürütmeyi durdurma kararı var. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Ankara'ya döner dönmez konuşacağım. Önemli olan Bakanlık, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, valilik tam kesimlerin katkısıyla ortak bir yol haritası ortaya koymaktır. Kısacası biz İzmir'i liman kenti olarak görüyoruz. Görmeye devam edeceğiz. Çandarlı'da liman yapmak demek Alsancak Limanı'nın kapıtılacağı anlamına geliyor şeklinde yapılan yorumlar doğru değildir. İzmir hem Çandarlı hem Alsancak limanını kaldırabilecek potansiyele sahip" dedi. İzmir'i transit taşımacılığın merkezi yapmak istediklerini belirten Elvan, İzmir'i Dubai, İtalya, Fransa, Mısır'daki limanlarla kıyaslandığında çok önemli avantajları olduğunu söyledi.

İZMİR YAZILIM MERKEZİ OLABİLİR

Elvan, İzmir'in Türkiye'nin önemli bir yazılım merkezi olabileceğini, bunun için gereken tüm çabayı sarf edeceklerini de açıkladı. Bakanlık olarak 2015 yılında 1 milyar TL'lik kaynağı bilişim ve iletişim projeleri için ayırdıklarını, yazılım sektörü başta olmak üzere kullanmak isteyen tüm girişimcilerin, sivil toplum kuruluşlarının proje başvurusunda bulunma çağrısı yaptı. İzmir'in yüksek hızlı trenle Ankara'ya bağlayacak projenin ilerlediğini, İstanbul-İzmir otoyol projesinin de devam ettiğini belirten Elvan "İzmir ulaşımda, taşımacılıkta deniz, demiryolları ve karayollarıyla önemli potansiyele sahip olacak. Türkiye'nin en önemli lojistik merkezi İzmir Kemalpaşa'da yapağız. Bu yatırımlar İzmir'in rekabet gücün daha da yukarı çekecek. İzmir'de sanayicinin taşıma maliyetlerini aşağı, rekabete güçlerini ise yukarı çekecek. İzmir komine taşımacılıkta çok önemli konuma sahip olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Karayolları'ndaki Değişimi Motivasyon İçin Yaptık' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement