Bakan Eroğlu Bilecik'te - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Bilecik'te

Bakan Eroğlu Bilecik\'te

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı.

04.03.2014 20:29

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı.

Gölpazarı'nda bulunan AK Parti seçim bürosu açılışını yapmak için ilçeye gelen Eroğlu, partililer tarafından karşılandı. Seçim bürosu önünde vatandaşlara seslenen Eroğlu, Osmanlı çınarının filizlendiği ve 3 kıtaya dallarının yayıldığı topraklarda Gölpazarlı vatandaşlarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Eroğlu, "Burada daha önce konuşma yapmıştım. Sizlerinde hasretle beklediği Akçay barajını yaptıracağım demiştim. İnşallah yapacağız ve temelini atacağız" dedi.

Kıbrıs'ta en büyük yatırımları kendilerinin yaptığını belirten Eroğlu, " Türkiye'de, hava köprü barajından, Kıbrıs'ta Geçitköy barajına aradan 107 kilometrelik, 80 kilometresi denizde, gerisi karada olmak üzere 107 kilometre mesafeden 1 metre 60 santimetre çapında muazzam bir boru hattıyla su götürüyoruz. Kıbrıs'ı biz buradan gönül bağıyla 107 kilometre ile Türkiye'yi bağlıyoruz. 7 Mart 13: 59'da bu baraj bitiyor. İnşallah bu yıl içinde Kıbrıs'a yılda 75 milyon metre küp su vereceğiz" dedi.

Sağlık konusuna değinen Eroğlu, önceki yıllarda hastanelere gitmenin bile zor olduğunu belirtti. Eroğlu, "Örnek verecek olursak eğer, İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigorta Kurumu (SSK) hastanesinin önünden geçerken, vatandaş bana soruyordu hayırdır olay mı var diye. Bende olay olmadığını muayene olmak için fiş sırası diyordum. Ama artık başbakanımız bunu değiştirdi. Herkes istediği hastanede muayene olabiliyor" dedi.

Geçmişte SSK'nın başında kimin olduğunu ve ilaç fiyatlarının o zamanlarda ne kadar olduğunu halka soran Eroğlu, "Geçmişte ilaçta muazzam bir soygun vardı. Geçenlerde Afyonkarahisar'da bir kardeşimiz yeni bir eczane açmak için beni çağırdı kurdeleyi keser misin diye. Orada bir ilaç gözüme ilişti. Çok satılan bir antibiyotik. Dedim ki bunun fiyatı AK Parti hükümetinden önce kaç liraydı hatırlıyor musun diye sordum. Hatırlamaz olur muyum en çok satılan antibiyotik 48 TL'di dedi. Peki AK Parti hükümet olmasaydı bu ilaç kaça satılacaktı. Hemen yüzde 33 enflasyon ile çarptı. Aşağı yukarı tahmin ile 260 TL ile 280 TL arasında satılacaktı bugün siz olmasaydınız dedi. Çektim baktım kaç lira biliyor musunuz 8 TL. İşte soygun bu" dedi.

Eroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, AK Parti Gölpazarı Belediye Başkan Adayı Semih Yavuz ile birlikte Ak Parti Gölpazarı seçim bürosu açılış kurdelesini kesti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu Bilecik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement