Bakan Eroğlu'ndan 'Kktc Su Temin' Projesine İlişkin Açıklama - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu'ndan 'Kktc Su Temin' Projesine İlişkin Açıklama

Bakan Eroğlu\'ndan \'Kktc Su Temin\' Projesine İlişkin Açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi’ne ilişkin, "Orada bir karar verememezlik var. Neticede karar verdikleri anda derhal biz şuanda Lefkoşa’ya su verecek her şeyi tamamladık” dedi.

20.01.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi'ne ilişkin, "Orada bir karar verememezlik var. Neticede karar verdikleri anda derhal biz şuanda Lefkoşa'ya su verecek her şeyi tamamladık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası'nda düzenlediği basın toplantısında 2015 yılını değerlendirerek, Bakanlığın 2016-2019 hedeflerini açıkladı. Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi'nin 2015 yılında en çok konuşulan projelerden birisi olduğu hatırlatılarak, bu konuda yaşanan sorunlarla ilgili soruya, "Kıbrıs içindeki dağıtımlar KKTC tarafından yapılacak. Orada da sular idaresi var. Fakat bunlar bu işin projesini dahi yapamadılar. Onların projesini resen talimat vererek yaptırdım. Biz bu suyu 17 Ekim'de akıttık. Bu projeyi yaptıktan sonra baktım bununla ilgili hiçbir faaliyet yok. Orada da bilgi ve tecrübe olması lazım. Lefkoşa'ya kadar da ana dağıtım hatlarını tamamladık. Hükümet sürekli değişiyor, koalisyon hükümeti var. Söylüyorum, bunu bir şekilde nasıl işleteceksiniz, kolay değil. Daha sulama projesini yapmamışlar, şehirlerde hatları yok. O kadar çok bakan değişiyor ki adlarını bile bilmiyorum. Hükümetimizin ilk ziyaret edeceği yer Kuzey Kıbrıs'tır. Bende Sayın Tuğrul Türkeş ile gittim. Durumu tekrar anlattık" cevabını verdi.

"NETİCEDE KARAR VERDİKLERİ ANDA DERHAL BİZ ŞUANDA LEFKOŞA'YA SU VERECEK HER ŞEYİ TAMAMLADIK"

"Orada bir karar verememezlik var" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz şunu söyledik, '500-600 milyon daha harcayalım orayı dört dörtlük çiçek gibi yapalım.' 'Biz yapalım, dört dörtlük şebekeyi biz yapalım, kanalizasyon sistemi, atıksu arıtma tesisi yapalım, sulama şebekesini yapalım. İşletelim, size ondan sonra teslim edelim' dedik. Beyefendiler karar verecekler. Yer altı suyu çok azalıyor. Deniz suyu girişimi olabilir yer altı suyuna, o da tehlikeli. Bende arkadaşlara dedim ki, araziye verin biz yer altı suyunu besleyelim. Neticede karar verdikleri anda derhal biz şuanda Lefkoşa'ya su verecek her şeyi tamamladık. Bakanlar Kurulu'ndan izin aldım. Arzu ederlerse bütün tesisleri, şebekeyi, kanalizasyonları yapmaya da hazırız. Bunun için arkadaşları da gönderdik. Daha ne yapalım. Koalisyonun sıkıntısı bu, karar veremiyor. Herkes başka telden çalıyor. İyi ki Türkiye'de koalisyon yok Allah'a şükür."

"BÜTÜN BAKANLIĞIN 13 MİLYAR TL CİVARINDA YATIRIMI VAR"

"2016 yılı toplam yatırım bütçeniz nedir?" sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "En son rakam bütün bakanlığın 13 milyar TL civarında yatırımı var. DSİ'deki 10,5 milyar TL. Yaklaşık 9 milyar DİS'nin yatırımı var. Orman Genel Müdürlüğü'nün bütçesi 5,5 milyar TL. Yatırım 1,5 milyar TL. Demek ki aşağı yukarı 16 milyar TL. Cariler dahil yaklaşık 17 milyar TL. Ama büyük bir kısmı yatırım. 9 milyar TL DSİ'nin yatırımı var. 1,5 milyar TL de Orman'ın, etti 10,5 milyar. Aşağı yukarı 500 milyon TL de diğer birimlerin. Yaklaşık olarak 11 milyar TL yatırım bütçemiz var. 16 milyar TL de toplam bütçemiz takriben söylüyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu'ndan 'Kktc Su Temin' Projesine İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement