Bakan Güllüce Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Güllüce Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması Ödül Törenine Katıldı

Bakan Güllüce Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması Ödül Törenine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ümraniye Belediyesi tarafından 11 yıldır düzenlenen geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.

26.05.2015 22:06

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ümraniye Belediyesi tarafından 11 yıldır düzenlenen geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından 11'incisi düzenlenen geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir yarışması için ödül töreni gerçekleştirildi. Bu yıl konusu "100. Yılında Çanakkale Zaferi" olan Resim yarışmasına 154 eser katılırken, konusu "Serbest" olan hikaye yarışmasına 2 bin 291 adet hikaye gönderildi. Yine konusu "100. Yılında Çanakkale Zaferi" olan şiir yarışmasına ise bin 748 adet şiir gönderildi.

Dereceye giren eserlerin ödüllendirildiği törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Esma Ersin, ödül kazanan yarışmacılar, alanında uzman akademisyen, yazar, şair ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'nin bugün sadece ticaret merkezi olmakla kalmadığı belirterek, "Ümraniye şu an aynı zamanda Türkiye'nin finans merkezi, sadece bankaların bulunduğu finans merkezlerini kastetmiyorum. Aynı zamanda Ümraniye'nin bu merkezinde şu bulunduğumuz terde 7-8 tane bankanın genel müdürü var. Ümraniye Türkiye'nin finans merkezi haline gelmiştir. Ayrıca içinde bulunduğumuz otel gibi turizmden de pay alan bir ilçe haline geldi" dedi.

Yarışmanın Ümraniye'nin yüz akı olduğunu ifade eden Başkan Can, "Açık ve net söylüyorum, 11 yıldır süregelen bu yarışmalar AK Partili belediyeler tarafından değil de CHP'nin herhangi bir belediyesi tarafından yapılmış ve bu başarıyla bugüne kadar gelmiş olsaydı, Nobel'e de aday gösterirlerdi. Bu yarışmalarla yapmak istediğimiz 2 şey var. Bunlardan birincisi, bu memleketin cevherlerini, eli kalem ve fırça yetenekleri gün yüzüne çıkartmak istiyoruz. Bu milletin hikayelerini destanlaştırmak, şiirlerle göklere çıkarmak, resimlerle de insanların gözlerine bir anlamda hitap etmek istiyoruz. Ben bugüne kadar başarılı olduğumuzu görüyorum. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda bu yarışmalarda derece alan hikayecilerimiz, şairlerimiz ve ressamlarımız Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şair, ressam ve romancıları olacaktır. Bundan dolayı böyle bir hazineyi ve cevheri toprağın üstüne çıkarmış olursak bundan memnuniyet duyarım" ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye davet edilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Sanıldığı gibi silahlı kuvvetler değildir. Diğerleri ancak o kültür varsa beka bulur. Üzülerek söylemem gerekir ki, Türkiye kültürel soykırıma tabi olmuş, getirilmiş ve hala da bu soykırım sıfırlanabilmiş değildir. Bu yüzde yerli kalkınmaya ihtiyaç var. Bize kendi kahramanlarımızı destansı olaylarımız doğru dürüst anlatılmadı, çoğumuzda bilmiyoruz. Çanakkale son 15 yıl içerisinde AK Parti belediyeleri ve hükümetin de desteğiyle Çanakkale fark edilebilir. Trabzon'da sultanlar kahramanlığı var. Bu da muhteşem bir şeydir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Başkan Can, ödül kazanan yarışmacılara plaketlerini ve ödüllerini verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Güllüce Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması Ödül Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement