Bakan Işık ve Eker Sanayici ve İş Adamları Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Işık ve Eker Sanayici ve İş Adamları Toplantısına Katıldı

Bakan Işık ve Eker Sanayici ve İş Adamları Toplantısına Katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da Sanayici ve İş Adamları toplantısına katıldı.

18.03.2014 06:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Sanayici ve İş Adamları toplantısına katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşen toplantıya Bakan Işık ve Eker'in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Sur İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, AK Parti Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı Sebgetullah Seydaoğlu, AK Parti Kayapınar İlçe Belediye Başkan adayı Zülküf Güneli, AK Parti Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı Alaattin Parlak, sanayici, iş adamları ve parti üyeleri katıldı.

Burada konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın bütün sorunlarının başının tek bir sorun olduğunu belirtti. Eker, neden geç geldik, neden geç kaldık? Sorularının cevabını da tüm Diyarbakır halkının bildiğini ifade etti. Eker, "Bu şehir uzun bir karanlık dönem yaşadı. Bu şehir çok acı yaşadı, gözyaşı döktü, yürek burkulması yaşadı. Ama biz o karamsarlığın, umutsuzluğun içerisinde kalamayız. Hayat devam ediyor, devam edecek. İnşallah benim bu görevlerde olduğum sürece Diyarbakır için, Diyarbakırlılardan gelen her ne hayırlı ve yapıcı iş varsa ben onu sonuna kadar takip edeceğim. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve bundan sonrada yapmaya çalışacağım" dedi.

"PARTİMİZİ KURARKEN EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ; ÜRETME, YATIRMA, İSTİHDAM VE İHRACATA DAYALI BİR EKONOMİ MODELİYDİ"

Daha sonra söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti olarak partilerini kurarken, programlarında temel önceliklerinin üretme, yatırma, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi modeli olduğunu kaydetti. Işık, "Devraldığımız ülkede, Türkiye'de yüzde 63 devletin borçlanma faizi vardı. Net reel faiz yüzde 33'lerdeydi. Böyle bir ortamda kimsenin yatırım yapmayı düşünmesini bekler misiniz? Herkes en kolay parayı nasıl kazanırım hesabı yapar. Onun için Türkiye'de uzun zaman bir hızlı, sürdürülebilir büyüme gerçekleşmedi. Özellikle bölgemiz açısından bir başka problemde bölgede can ve mal güvenliğine yönelik çok ciddi riskler, tehditler ve baskı olduğu için bölgede kimsenin yatırım yapmak istemediği dönemleri yaşadık. Allah'a şükürler olsun o günden bugüne verdiğimiz mücadele bugün artık hem bölgede hem Türkiye'de çok farklı bir iklimin oluşmasına neden oldu. 36 milyar dolardan aldığımız ihracatı şu anda 152 milyar dolara getirdik ama hedefimiz kesinlikle 500 milyar dolar ihracata ulaşmak. Kişi başına düşen milli geliri 3 bin 300 dolardan 11 bin dolar seviyesine getirdik ama hedefimiz 25 bin doları geçmek. 233 milyar dolar olan gayri safi milli hasılımızı 820 milyar dolar mertebesine getirdik ama hedefimizi 2 trilyon dolara ulaşmak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN MARKALAŞMASI, DİYARBAKIR'IN MARKALAŞMASIYLA MÜMKÜNDÜR"

Değerli hemşerilerim Türkiye'nin istikrarı, Diyarbakır'ın istikrarıdır. Diyarbakır'ın istikrarı Türkiye'nin istikrarıdır. Diyarbakır'ın bu huzur ve güven ortamının kalıcı olması önemli. Bu noktada sizden 3 temel talebimiz var. Bunlardan birincisi, kesinlikle çözüm sürecine sahip çıkmanız. İkinci talebimiz, Diyarbakır'da şu etnik köken siyasetini bir kenara bırakalım. Hizmet siyasetini, üretmeyi, yatırımı, kalkınmayı ideolojinin önüne koyalım. Son olarak da artık ülkelerin markalaşması, şehirlerin markalaşmasıyla eşdeğer hale geldi. Türkiye'nin markalaşması, Diyarbakır'ın markalaşmasıyla mümkündür. Diyarbakır marka olursa, Türkiye'nin marka değeri daha da artacak. Çünkü bin yıldır birlikte yaşamış kardeşlerin, kıyamete kadar birlikte yaşayacağına inanıyoruz. Bu sürecin sonunda, Diyarbakır halkı çok iyi biliyor, demokrasi üzerinde aşırı vesayet vardı. O vesayetleri tek tek kaldırdık. Şimdi bir paralel vesayetle uğraşıyoruz. Ama göreceksiniz o paralel vesayeti de ülke üzerinde atacağız ve ülkede hiçbir demokrasi dışı güç, vesayet kurmaya teşebbüs dahi edemeyecekler. Bugün itibari ile şunu söyleyebilirim, bu darbe girişimi artık Allah'ın izniyle Türkiye'nin önünde bir engel olmaktan çıkmıştır. Hele ki 30 Mart seçimlerinde halkımızın, sizlerin göstereceği irade de bunu tamamen bertaraf edecektir. Ben 30 Mart seçimlerimizin de, önümüzdeki döneminde hem Diyarbakır'ımıza, hem halkımıza, hem de Türkiye'mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanayici ve iş adamları tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a plaket armağan edildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık ve Eker Sanayici ve İş Adamları Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement