Bakan Kılıç: Mevcut Anayasa Türkiye'nin İlerlemesine Yeterli Değil (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Mevcut Anayasa Türkiye'nin İlerlemesine Yeterli Değil (2)

Bakan Kılıç: Mevcut Anayasa Türkiye\'nin İlerlemesine Yeterli Değil (2)

Bakan KILIÇ KONGREDE KONUŞTU Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çığatay Kılıç, Ak Parti Samsun İl Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

14.03.2015 22:18

Bakan KILIÇ KONGREDE KONUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çığatay Kılıç, Ak Parti Samsun İl Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Siyasi partiler, muhalefet, Cumhuriyet Halk Partisi ne diyor? Ortadoğu bataklığı. Yazıktır. Ortadoğu bir bataklık değildir. Ortadoğu medeniyetlerin temelidir, köküdür. Bugün bazı sıkıntılar yaşıyor olabiliriz. Ama Ortadoğu'nun ne anlama geldiğini bilmeyenler, Ortadoğu'ya bataklık derler. Ama biz asla ve asla Ortadoğu'yu, Ortadoğu coğrafyasını bataklık olarak görmedik ve görmeyeceğiz" dedi.

Kadına şiddet konusunu da gündeme getiren Bakan Kılıç şunları söyledi: "Kadına şiddete hayır diyoruz değil mi. Kadına şiddeti lanetliyoruz değil mi. Peki meclisin yönetiminden sorumlu olan meclis başkan vekili sayın Ayşenur Bahçekapılı hanımefendiye muhalefetteki milletvekillerinin yaptığını televizyondan gördünüz mü? Hele bir tanesi var ki meclis zabıtlarından ne söylediğini okuyun. Bu kadar da edep ve adaptan yoksun olabiliyorlar. Ama 7 Haziran'da milletimiz onlara gereken cevabı verecek. Kadına şiddete hayır diyorlar, mecliste kadına şiddet uyguluyorlar bu nasıl iştir."

Çanakkale savaşında gençlerin en ön safta olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Onun için en ön safta olacaksınız. En önde yürüyeceksiniz. El ele, kol kola Çanakkale'de şehitlerimizin mezar taşlarına bakın, oradaki illere bakın, o zaman Osmanlı devletinin içinden her bölgesinden gelen, bu gün artık sınırımızın dışından olan bölgelerden, Ortadoğu'dan, Balkanlardan Kırımdan gelmiş neferler el ele kol kola beraberce şehit oldular, gazi oldular. Sizler bugün burada hür ve serbest olasınız diye oldular. Onun için üzerinizdeki miras büyük. Bu mirasın hakkını vermeniz lazım. Bu mirasın hakkını en iyi şekilde taşımanız gerekiyor. Yıllar yılı uluslararası siyasette ve diplomaside çok kısır yaşadık. Kendi sınırlarımızın içinde kapalı bir şekilde kimseye bulaşmadan diplomasi yapmaya çalıştık. Ama doğrusu bu değildir. Diplomasi bu değildir. Diplomasi ve hakkı savunmak, doğru düşündüğün doğru bildiğini her zaman ve her şart altında söylemektir. İşte bunun en güzel örneklerinden birisini ve hala dünyada konuşulan ve artık slogan haline gelmiş olan örneklerin en büyüğünü Cumhurbaşkanımız Davos'ta verdi. Dünyaya one minute dedi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Mevcut Anayasa Türkiye'nin İlerlemesine Yeterli Değil (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement