Bakan Soylu Yüksekova'da - Son Dakika
Genel

Bakan Soylu Yüksekova'da

Bakan Soylu Yüksekova'da HAKKARİ - Hakkari'deki programının ardından helikopterle Yüksekova'ya gelen Bakan Soylu, ilçedeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

17.03.2017 23:15

Bakan Soylu Yüksekova'da HAKKARİ - Hakkari'deki programının ardından helikopterle Yüksekova'ya gelen Bakan Soylu, ilçedeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Düzenlenen programa Bakan Soylu'nun yanı sıra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu ve Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, il ve ilçe belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

7 Haziran seçimlerini herkesin gördüğünü dile getiren Soylu, tek başına hükümetin olmayacağını düşünenlerin ülkenin gelişmesini engellemek için ellerini ovuşturduğunu aktararak, terör örgütü PKK'nın da korkuyla, sindirerek, halkı tehdit ederek oy topladığını söyledi. Soylu, terör örgütünün ailelere pusulalar göndererek tehdit ettiğini, para istediğini kaydederek, "Bu pusulaları her yerde gördüm. Benim vatandaşlarımdan tehditle para istemek, onun özgürlüğünü ve hürriyetini tehdit etmek ciğerime saplandı. Neden bölgenin her yerindeyim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla adım adım geziyorum. O pusulaları yazanlara söylüyorum, Bulduğumuz yerde o pusulaları da, sizleri de imha edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bölgeye fabrikaların geleceğini, en iyi memurların görevlendirileceğini, bunun için ilk görevlerinin terörü bitirmek olduğunu dile getiren Soylu, terör örgütlerinin Yüksekova Havaalanını yaptırmamak için neler yaptığını en iyi Yüksekova'daki vatandaşların bildiğini, "Sakın uçaklara binmeyin" diye pusulaların gönderildiğini bildirdi. İşsizliğin sona erdirilmesi için Cazibe Merkezleri Programını başlattıklarını, bu kapsamda Hakkari'ye şu ana kadar 20 milyon liralık yatırım başvurusunun yapıldığını söyleyen Soylu, bugün de 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğü 390 milyonluk yatırım müracaatının yapıldığını açıkladı.

Soylu, buradaki toplantının ardından Yüksekova'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden AK Parti Esendere Belde Başkanı Taylan Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Soylu Yüksekova\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakan Soylu Yüksekova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement