Bakan Yıldız, sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunun açılışını yaptı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız, sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunun açılışını yaptı -

Bakan Yıldız, sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunun açılışını yaptı -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4 bin 500 kilometrelik doğalgaz hattını, dağıtım hatlarıyla 82 bin 500 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "Artık 3-5 katı gibi oranlara sığmıyor.

12.04.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4 bin 500 kilometrelik doğalgaz hattını, dağıtım hatlarıyla 82 bin 500 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "Artık 3-5 katı gibi oranlara sığmıyor. Doğalgazın enerji üretim santrallerinde kısmen ama ev uygulamalarında ve sanayide tamamen kullanılmasını istiyoruz" dedi.

Yıldız, Ayancık Caddesi'ndeki CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) dolum istasyonunun açılışında yaptığı konuşmada, yalnızca bir istasyon açılışı gerçekleştirmediklerini, bir değişim ve dönüşümün açılışını yaptıklarını söyledi.

Sıkıştırılmış doğalgaz anlamına gelen CNG'nin sanayi uygulamalarının yanı sıra otobüs, kamyon gibi ağır vasıta araçlarda da rahatlıkla kullanılabildiğini, bunun yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Yıldız, Naturalgaz'ın bu yöndeki çalışmalarını desteklediklerini dile getirdi.

Türkiye'de 12 yıl önce 9 kentte doğalgaz olduğunu, şimdi ise 73 kente doğalgazın ulaştırıldığını anlatan Yıldız, "4 bin 500 kilometrelik hattı, dağıtım hatlarıyla 82 bin 500 kilometreye çıkardık. Artık 3-5 katı gibi oranlara sığmıyor. Doğalgazın enerji üretim santrallerinde kısmen ama ev uygulamalarında ve sanayide tamamen kullanılmasını istiyoruz. CNG ile alakalı Osmaniye, Çorlu, Antalya ve Konya'da yaptığımız açılışlarda bunun uygulamalarını göreceğiz. Otobüslerin özellikle temiz havaya katkısı oluyor. Kayseri'de 192 otobüs var, bir bu kadar daha dönüştürmemiz lazım. Yeni alınacakların doğalgazla çalışması kentin temizliğine katkıdır. Dönüşümüyle alakalı da bir yatırım gerekiyor" diye konuştu.

Naturalgaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aksel Goldenberg ise Kayseri'de doğalgazın ulaşmadığı her yere doğalgazı götürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Goldenberg, "Tüm kullanıcılara en ucuz fiyat garantisini veriyoruz. CNG kullanımı ülkemizde hızla yayılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Yıldız ve beraberindekiler istasyonun açılışını yaptı.

Bir otobüse doğalgaz dolumu yapan Bakan Yıldız, Kayseri'ye gelince pazarlık yapılmadan gidilemeyeceğini belirterek, firma yetkililerinden kentteki 190 otobüs ile 500 taksinin de CNG ile çalışabilecek şekilde dönüştürülmesini talep etti, firma yetkilileri de kabul etti.

Programın sonunda Yıldız, gazetecilerle selfie fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız, sıkıştırılmış doğalgaz dolum istasyonunun açılışını yaptı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement