Bakan Zeybekci: Bu Sivil Demokrasi Devrimidir - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci: Bu Sivil Demokrasi Devrimidir

Bakan Zeybekci: Bu Sivil Demokrasi Devrimidir

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci 15 Temmuz'un bir işgal, Türkiye'de başka sonuçlar çıkarmak üzere bir operasyon olduğunu, buna karşı koyan ve direnen milletin dünya demokrasi tarihine 'Bu sivil demokrasi devrimidir' sözünü yazdığını söyledi.

18.08.2016 14:03

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci 15 Temmuz'un bir işgal, Türkiye'de başka sonuçlar çıkarmak üzere bir operasyon olduğunu, buna karşı koyan ve direnen milletin dünya demokrasi tarihine 'Bu sivil demokrasi devrimidir' sözünü yazdığını söyledi. Zeybekci sancılar, ağrılar olacağını, ama yaraların sarılacağını belirtti.

İzmir'de, Ege Serbest Bölgesi Genişleme ve Süre Uzatımı Sözleşmesi imza töreni yapıldı. ESBAŞ'ta 3 bin 500 kişilik yeni istihdam sağlayacak olan, ticaret hacmini 1.5- 2 milyar dolar arttırması beklenen genişlemenin imza törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Akyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci törende yaptığı konuşmasının başında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara değindi. Türk milletinin dünya demokrasi tarihini adını altın harflerle yazdırdığını belirten Zeybekci, "Milletin geleceğini istikbal ve istiklalini tekrar kazanmak için şehit olan tüm şehitlerimize, bugün Elazığ'da, dün Van'daki ihanetlerde şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

15 TEMMUZ İŞGALDİ

15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi, terör eylemi değil bir işgal olduğunu belirten Zeybekci şöyle konuştu:

"15 Temmuz Türkiye'yle, bölgeyle ilgili hevesli olanların işidir. Türkiye'den başka sonuçlar çıkarmak üzere bir operasyondur. Bu operasyonu başka yerlerde yapabilecekleri gibi Türkiye'de yapabilecekleri hatasına düştüler. Karşılarında tarih boyunca bir kere bile diz çökmemiş, esir alınmamış bir millet olduğunu gözardı ettiler. Bu millet tabii ki kendi oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla sokaklara çıktı. O çağrı önemliydi, tetikleyendi ama bu milletin genetik yapısında o çamur olmasaydı, tankın namlusuna göğsünü dayar mıydı? Uçaklar bombalarken, bu millet meydanlardan bir an bile çekilmedi. Boğaz Köprüsü'nde yanındaki düşerken bile ayrılmadılar. Kanında, ruhunda, ecdanında öyle bir kilit noktaya gelindiğinde bu milleti kimse tutamaz."

Milletin 15 Temmuz ile ilgili dünya demokrasi tarihine geçecek 'Bu sivil demokrasi devrimidir' sözünü yazdığını belirten Bakan Nihat Zeybekçi,  Bunun sancıları, ağrıları olacağını, ancak yaraların sarılacağını kaydetti.

'ŞİRKETLER, AİLELERİN İHANETE KARIŞMAMIŞ FERTLERİNCE DEVAM ETTİRİLMELİ'

Bazı şirketlerin, ülkeyi imha etme mekanizmalarının önemli kaynakları haline geldiklerini kaydeden Bakan Zeybekçi, "Şöyle bir hassasiyetimiz var; Şirket yönetimindeki başkan ihanetin içindiyse, onla ilgili yasa, hukuk uygulanacak. O şirket, ülkenin varlığı içinde ailenin ihanete karışmamış fertlerince devam etmelidir. Bu konuda hassasiyetimiz üst seviyededir. Birilerine 'Ekonomik anlamda bu ülkeye zarar verdirttik' dedirtmeyeceğiz" diye konuştu.

'EKONOMİ OLUMSUZ ETKİLENMEDİ'

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler de, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük tehlike atlattığını, Cumhurbaşkanı, kolluk kuvvetleri ve halkın mücadeleleri ile darbe girişiminin önlendiğini söyledi. Darbe girişiminin ardından alınan kararlarla ekonominin olumsuz etkilenmediğini belirten Güler, Türkiye için yatırım yapılamayacağı algısı yaratanların ne kadar yanlı ve yanlış olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk ve ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, başta Bakan Zeybekci ve konukların huzurunda protokolü imzaladı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci: Bu Sivil Demokrasi Devrimidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement