Bakanlar, Eroğlu ve Kılıç, Samsun'da Açılış Yapıp Temel Attı - Son Dakika
Güncel

Bakanlar, Eroğlu ve Kılıç, Samsun'da Açılış Yapıp Temel Attı

Bakanlar, Eroğlu ve Kılıç, Samsun\'da Açılış Yapıp Temel Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Samsun'a geldi.

04.12.2016 14:03

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Samsun'a geldi.İlk olarak Samsun Valiliği'ni ziyaret eden iki bakan daha sonra basın toplantısı düzenledi. Samsun'da 14 yılda 15 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle dedi: "Çok önemli yatırımlarla Samsun'da önemli tesisler kazandıracağız. Önemli müjdelerimiz var; Elimiz dolu geldi. Samsun lokomotif bir şehir. Özellikle açılış, temel atma merasimiz var. 28 tesisin temelini atacağız ve açılışını yapacağız. Bunların toplamı 175 milyon TL. Buraya gelirken müjdelerle geliyoruz. Bu bizim geleneğimiz haline geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir yere giderken eli boş gitmiyor. Bugün bakanlığın kapısını kapattı hep beraber buradayız. Geçen geldiğimizde 43 müjde vermiştik. Bugün geldiğimizde de 42 müjde verdik. Şu ana kadar 85 proje ile 634 milyon TL'lik müjdeler verdik. DSİ Genel Müdürlüğü'nün ise Samsun'da 31 projesi var. Bunlardan bir tanesi Salıpazarı Barajı'dır. İlçede 15 bin 400 dekarlık alanı sulayacağız. 19 Mayıs barajının isale hattını yapıyoruz. Diğer ilçelerdeki dere ıslahlarını yapacağız."

Bakan Eroğlu, yıl sonuna kadar 2 bin 350 dekar alanda ağaçlandırma, 10 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi ve 11 bin 140 dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonunun yapılacağını bildirirken şöyle konuştu:

"Bu yıl içerisinde 7 milyon 400 bin fidan üretilecek. Bu sene 17 mahallede 410 dekar alanda gelir getirici türle ilgili ağaçlandırma yapılacaktır. Samsun'a 14 yılda 15 milyar TL'lik yatırım yaptık. 2013 yılında verilen 43 müjdenin 34 tanesi tamamlandı. 9 projemizde devam ediyor. Samsun için uygulama eylem planı hazırladık. Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun alındı. Biz 2019 yılı sonuna kadar 6 tane içme suyu tamamlayacağız. 26 sulama tesisi, 126 taşkın koruma tesislerini tamamlayacağız. 54 tane de erozyonla mücadele için tesis yapacağız. 301 bin kişiye içme suyu temin edeceğiz. 905 bin dekar alan sulamaya açılacak."

BAKAN KILIÇ'IN KONUŞMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ihanet çetesi ile bazı sıkıntıların görüldüğünü ifade ederken, "O dönemde yapılması planlanan FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nı ertelemişti. Şimdi 16-22 Aralık arası şampiyona Samsun'da yapılması karar alındı" diye konuştu.Basın toplantısının ardından Valilik bahçesinde Bakan Eroğlu ve Bakan Kılıç, fidan dikimi gerçekleştirdi. Bakanlar daha sonra özel otobüsle incelemelerde bulunmak üzere Bafra İlçesi'ndeki Kızılırmak Deltası'na gitmek üzere hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanlar, Eroğlu ve Kılıç, Samsun'da Açılış Yapıp Temel Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement